Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uber i Cabify rectifiquen l’adeu precipitat i deixen en suspens el tancament

Els cotxes que operen amb llicències VTC, com Uber i Cabify, estarien a punt de desaparèixer a Barcelona. Ho ha anunciat la directora de regulació global de Cabify, Marta Plana, després de la reunió amb el departament de Territori i Sostenibilitat, que ha acabat amb un preacord amb els taxistes per un nou decret. Segons Plana, “malauradament la Generalitat ha cedit al xantatge del taxi” i això comporta que els vehicles VTC deixin d’operar a la capital catalana. Una hora després, la mateixa empresa Cabify, ha enviat un comunicat matisant que “encara no ha pres cap decisió sobre el possible abandonament de Barcelona”. Uber ha anunciat un comunicat però no ha concretat quan el farà.

El president d’Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, havia confirmat també en declaracions posteriors a la reunió que es tancaven les delegacions de les dues empreses a la ciutat i ha quantificat en 4.000 els treballadors que quedaran “a l’atur”. “El taxi ha guanyat”, ha reblat Goñi, després d’anunciar que el pròxim dijous s’explicarien més detalls del tancament del servei d’Uber i Cabify en roda de premsa. Tanmateix, un nou comunicat d’última hora d’Unauto VTC ha evitat anunciar el final del sevei i s’ha limitat a assegurar que estudiaran “totes les mesures legals a la nostra disposició per lluitar contra aquesta regulació injusta, dictada pel sector del taxi i impulsada sota coaccions inacceptables en un estat de dret”.

Minuts abans, Plana ha posat de manifest el rebuig de les VTC al preacord anunciat, que facilitaria que el temps de precontractació necessari se situés en una hora. El conseller del departament de Territori, Damià Calvet, ha explicat que el nou decret situarà en 15 minuts la previsió necessària, però que habilitarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè ho incrementi fins a una hora. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: josep a gener 22, 2019 | 21:17
  josep gener 22, 2019 | 21:17
  El taxi ha mort. Cap de porc a la forca.
 2. Icona del comentari de: ja a gener 22, 2019 | 21:21
  ja gener 22, 2019 | 21:21
  Pena de goberns. L'ajuntament encara més. Fastic de taxistes. Abandono Bcn.
 3. Icona del comentari de: Anselm a gener 23, 2019 | 11:22
  Anselm gener 23, 2019 | 11:22
  Abandonar Barcelona, estos voltors? Amb el negoci que hi ha encara que es regule?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa