Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
  • CA

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha reaccionat a l’oferta que el Departament de Territori va fer dimarts als taxistes per regular el sector de les VTC i ha reiterat que tant l’obligació a precontractar el servei com la prohibició de l’ús de la geolocalització són mesures que creen “ineficiències injustificades que perjudiquen els usuaris”.

En una piulada a Twitter, l’ACCO referma la seva posició contrària a regular per separat l’activitat dels taxis i les VTC. El dilluns l’ens ja va assegurar que les administracions havien d’apostar per la convergència dels dos sectors. Competència fa temps que defensa no limitar les VTC i, a canvi, modificar “la regulació del taxi per tal que puguin competir en igualtat de condicions”.

Les VTC confien que el posicionament contrari de Competència els doni més base legal per impugnar el decret que el Departament de Territori i Sostenibilitat té previst aprovar el pròxim dimarts. El conseller, Damià Calvet, també s’ha refermat en la seva postura i ha insistit en què el Govern “tirarà endavant la legislació” perquè el decret busca regular dues activitats diferenciades, just el contrari del que defensa l’ACCO.

Més notícies
Tito Álvarez plega i vaticina que el taxi “va cap a l’abisme” si rebutja el decret
Notícia: Tito Álvarez plega i vaticina que el taxi “va cap a l’abisme” si rebutja el decret
Comparteix
El líder de la revolta defensa en un comunicat el preacord a què s'ha arribat a amb Territori i l'AMB i condemna els actes de violència d'alguns companys
Territori i l’AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació per als VTC
Notícia: Territori i l’AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació per als VTC
Comparteix
Calvet defensa la "robustesa jurídica" de l'acord i recorda que la Generalitat no legisla per marques concretes com Uber i Cabify

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa