Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC

L’ACCO considera que les restriccions que pretenen imposar la Generalitat i l’AMB són “injustificades”

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha reaccionat a l’oferta que el Departament de Territori va fer dimarts als taxistes per regular el sector de les VTC i ha reiterat que tant l’obligació a precontractar el servei com la prohibició de l’ús de la geolocalització són mesures que creen “ineficiències injustificades que perjudiquen els usuaris”.

En una piulada a Twitter, l’ACCO referma la seva posició contrària a regular per separat l’activitat dels taxis i les VTC. El dilluns l’ens ja va assegurar que les administracions havien d’apostar per la convergència dels dos sectors. Competència fa temps que defensa no limitar les VTC i, a canvi, modificar “la regulació del taxi per tal que puguin competir en igualtat de condicions”.

Les VTC confien que el posicionament contrari de Competència els doni més base legal per impugnar el decret que el Departament de Territori i Sostenibilitat té previst aprovar el pròxim dimarts. El conseller, Damià Calvet, també s’ha refermat en la seva postura i ha insistit en què el Govern “tirarà endavant la legislació” perquè el decret busca regular dues activitats diferenciades, just el contrari del que defensa l’ACCO.

Més informació

Nou comentari