Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes omplen un cinema per presentar el lobby per a la “gent treballadora”
  • CA

Els taxistes han omplert una sala de cinema per presentar Taxi Project 2.0, el lobby per a la “gent treballadora”. Així l’ha definit Alberto Tito Álvarez, que serà el responsable de comunicació del lobby, en la primera intervenció de l’acte. “Defensarem els treballadors de les multinacionals assassines”, ha dit el portaveu d’Élite Taxi, una de les associacions impulsores de Taxi Project 2.0 juntament amb la Plataforma Integral del Taxi (PIT). El lobby té l’objectiu de defensar els interessos dels taxistes a tots els nivells, inclòs l’europeu.

[r:1]

Entre els 400 assistents hi ha hagut presència de polítics com ara el diputat de Podemos al Congrés Rafa Mayoral, aplaudit quan ha entrat a la sala. A l’acte, celebrat al Filmax de Gran Via 2, també han assistit la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, la regidora de la CUP Eulàlia Reguant i el diputat de la formació anticapitalista Vidal Aragonès. També ha estat present el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i número 2 de Damià Calvet, Isidre Gavín.

En el vídeo de presentació de l’acte, produït per 404 Comunicació, el portaveu d’Élite explica l’origen del conflicte entre el taxi i Uber i Cabify. A més, inclou declaracions de polítics com ara Rafa Mayoral, a qui els assistents han aplaudit de nou quan ha aparegut al vídeo. “Hem d’arribar el més amunt possible, i el més amunt possible és Europa”, ha exclamat Álvarez.

L’acte ha comptat amb la intervenció dels quatre “experts” -com els ha definit Álvarez- de Taxi Project 2.0. L’economista Sergi Cutillas ha dit que cal defensar el sector per lluitar a favor de la democràcia. “Estic en aquest projecte perquè crec que tenim raó”, ha afirmat. Cutillas també ha apostat perquè el lobby pressioni les administracions local, estatal i europea perquè reguli les VTC.

La intervenció de l’advocat de la Plataforma Integral del Taxi (PIT) Elpidio José Silva ha estat la més airada. L’exjutge ha dit als taxistes que són ells els responsables de la “victòria” del taxi. “Heu d’estar atents i no ser victimistes, perquè d’aquesta manera guanyareu!”, ha exclamat.

La manera per inscriure’s al lobby encara està per determinar, com ha admès Álvarez al final de l’acte. L’última intervenció ha estat la del diputat del Congrés Rafa Mayoral -“patrimoni del taxi” segons l’ha presentat el portaveu d’Élite Taxi. “Sou un exemple que la gent es pot organitzar i enfrontar-se als grans”, ha manifestat. “¡Sí se puede, sí se puede!”, han cridat els assistents.

Tensió al final de l’acte

Quan Álvarez havia fet els agraïments a les persones que han anat a l’acte, s’ha escoltat un crit des del públic: “On estan les preguntes?!”. Es tractava del mateix taxista que va protagonitzar una escena polèmica en què desenes de taxistes el van insultar per parlar en català a una assemblea. 

El taxista, Jordi Martí, reclamava poder fer preguntes després de l’acte, i instava la resta d’assistents a no deixar-se enganyar pel projecte. La tensió ha anat en augment i algun taxista s’ha encarat amb ell, tot i que l’actitud de la majoria ha estat la d’ignorar els crits. 

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa