Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“El sector del taxi no és masclista”: les taxistes es pronuncien pel 8-M
  • CA

Les dones taxistes se sumen a la vaga feminista en motiu del Dia Internacional de les Dones. Conductores d’Élite Taxi, associació majoritària del sector amb 2.400 afiliats, han aparcat els cotxes i s’estan sumant a les manifestacions que recorren Barcelona. Altres dones estan treballant però assistiran a les concentracions, segons explica la responsable d’Élite Taxi Social, Luz González. La taxista, però, creu que les dones no pateixen desigualtat com a altres sectors. “No notem tant el masclisme”, destaca.

González és taxista des de fa 30 anys i, tot i que celebra que el nombre de conductores ha augmentat, no entén per què és un sector tan “masculí”. Les taxistes representen un 6,15% del sector, cosa que es tradueix en 811 conductores dels 13.197 de Barcelona. La responsable d’Élite Taxi Social reconeix que la situació de les dones al volant d’un taxi ha millorat al llarg dels anys. “Abans et podien cridar coses com “taxista i dona havies de ser” o “hauries d’estar fregant plats””, rememora. 

La taxista d’Élite exposa que alguns clients viatgen més tranquils si van amb una taxista perquè les dones són més “pacients”. En altres ocasions, però, els passatgers tenen actituds masclistes o fins i tot ataquen les taxistes. Matisa que són casos poc habituals i que, en qualsevol cas, es donen per la nit. González comenta que centenars de taxistes formen part d’un grup de Telegram en què s’envien missatges en què, en cas necessari, es demana l’ajuda dels companys. Si una dona és atacada, doncs, rep l’ajuda “immediata” dels companys taxistes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa