‘Tito’ Álvarez: “Els Jordis van fer molt menys que els taxistes en vaga”

El líder dels taxistes assegura que si governessin PP, C's i Vox el sector del taxi estaria "mort"

El líder dels taxistes que es van alçar en vaga per lluitar contra les llicències VTC, ‘Tito’ Álvarez, s’uneix a les veus contra l’amenaça del tripartit de dretes. “Nosaltres ho tenim clar, en cas que hi hagués un govern del PP, Cs i Vox, el taxi està mort”, apunta en una entrevista l’Àgencia Catalana de Notícies (ACN). “Aquests partits només parlen de Catalunya” per poder incloure les seves polítiques “neoliberals” sense que generin oposició, afegeix en relació a la “sanitat o l’educació”, que també el preocupen.

Segons assegura Álvarez, cap dels taxistes que van votar Ciutadans anteriorment “no ho tornarà a fer” després de la postura que el partit d’Albert Rivera va adoptar en el conflicte contra Uber i Cabify. De les 100.000 famílies que viuen del taxi, “no sortirà cap vot” per a PP, C’s i Vox, manté.

De la mateixa manera, recorda que la presó dels líders independentistes li sembla una injustícia –com ja havia dit amb anterioritat– i que els Jordis “van fer molt menys” que els taxistes durant el període de vaga al gener, quan van atacar cotxes amb llicència VTC. Per això va sentir “molta por”, perquè li poguessin imputar delictes de sedició o rebel·lió. “Quan en un país, a dues persones com els Jordis els posen a la presó, a rapers els condemnen i se n’han d’anar, t’ho planteges. Però què fas? Et reprimeixes? No lluites?”, argumenta Álvarez, que conclou que “al final és una qüestió de drets”.

Pel que fa a la circulació de Cabify a Barcelona, confia en què el departament de Territori de la Generalitat sancioni l’empresa per fer una pràctica “il·legal”. Uber, en canvi, no creu que torni a la capital catalana perquè no és una de les ciutats on guanya més diners. De tota manera, mirant al futur, Élite taxi té previst obrir una oficina a Brussel·les per crear un lobby “molt potent del transport”, que ja ha convençut 42 associacions del taxi de diversos països i 15 sindicats no especialitzats en el sector. 

Davant l’oferta de Cabify d’aquesta mateixa setmana d’integrar els taxistes dins l’aplicació de la companyia, ‘Tito’ Álvarez la rebutja i assegura que “és complicat quan entren a casa teva, et donen una puntada de peu i et diuen que la casa és dels dos”, argumenta el portaveu d’Elite.

Més informació

Nou comentari