Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un sector dels taxistes acusa Mytaxi de traïció

L’aplicació majoritària per captar clients entre els taxistes, MyTaxi, ha anunciat que canviarà de nom per dir-se FREE NOW. El canvi de nom, però, és el de menys. MyTaxi s’alia amb Car2go – propietat del grup Daimler – i altres operadors de cotxes compartits o de serveis com ara patinets elèctrics per crear una app en què els usuaris puguin escollir entre diverses opcions de mobilitat. Es tracta d’un model de mobilitat pròxim al vaticinat per a un futur, en què els desplaçaments a les ciutats es podrien fer amb diversos mitjans de transport compartits. 

FREE NOW sorgeix de la col·laboració entre dos gegants: Daimler i BMW. Aquest és el punt que més grinyola a un sector dels taxistes, concretament a l’associació majoritària Élite Taxi, que té uns 2.400 afiliats segons el seu portaveu, Alberto Tito Álvarez. Ell ho té clar: “Em tallo les venes abans de treballar amb MyTaxi”. El motiu? Álvarez considera que l’objectiu del servei per a taxistes és recopilar informació per utilitzar-la més endavant per a altres serveis, com ara FREE NOW. En la nova app l’usuari podrà escollir entre agafar un taxi, reservar un cotxe compartit o viatjar en patinet elèctric, així que els taxistes podrien perdre volum de feina, alerta Álvarez.

Per acabar-ho d’adobar, la patronal de les VTC, Unauto, de què formaven part Uber i Cabify, va celebrar a través de Twitter la unió entre MyTaxi i altres operadors de mobilitat, a què Álvarez va contestar en una piulada. Unauto va recordar en una piulada que la segona app de VTC més important de França, anomenada Private Chauffeur, formarà part de FREE NOW. La reacció d’un sector dels taxistes ha estat recordar que contraatacaran amb una aplicació pròpia: un Uber públic.

L’aplicació d’interès social que plantegen i que l’AMB ja ha recollit aglutinaria tots els taxistes de Barcelona i seria de titularitat pública. Funcionaria com un 112, ja que els usuaris trucarien a un número – ells proposen el 023 – per demanar un servei sigui quan sigui. Després que la CUP presentés la proposta d’Élite Taxi a l’Ajuntament, l’app pública de taxistes serà una realitat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa