Els taxistes consideren la fi de la vaga “una treva” fins al MWC

"No podran fer amb el taxi el mateix que fan amb els treballadors de Glovo o les cambreres de pis dels hotels", alerta Tito Álvarez

Els taxistes consideren que la fi de la vaga és només una “treva” per comprovar si el Govern aprova el decret i comença a aplicar immediatament les mesures que van acordar. “L’obligació de precontractar amb 15 minuts d’antelació, la posada en marca del registre electrònic dels serveis VTC i les prohibicions de fer servir la geolocalització i circular sense passatge es poden aplicar a partir de l’endemà de l’entrada en vigor en decret”, ha advertit el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez.

Si aquestes mesures no es posen en marxa des del primer dia, els taxistes tornaran al carrer i és molt probable que per dates les mobilitzacions coincideixin amb el Mobile World Congress, que tindrà lloc a finals de febrer. Entenen que el reglament que ha de desenvolupar l’AMB, que ha d’ampliar la precontractació fins una hora abans del servei, “no podrà estar a punt fins a l’abril per qüestions de calendari”, però el decret del Govern entrarà en vigor dimecres de la pròxima setmana i dijous ja s’hauria d’aplicar sense excepcions.

Disculpes a ciutadans i comerciants

Tito Álvarez ha aprofitat la seva compareixença amb els mitjans per “demanar disculpes als comerciants, hotelers, restauradors i ciutadans” pels danys col·laterals de la vaga, però ha recordat que el sector del taxi “és poderós” i no està disposat a deixar-se trepitjar. També ha demanat perdó pels actes violents d’aquests dies. “Cap persona, cap conductor de VTC, es mereix que es coarti la seva llibertat de treballar. Tots hem de fer molta autocrítica”, diuen.

“No hem sortit al carrer per gust. Les aplicacions que fan servir les VTC no han vingut a competir, sinó a exterminar-nos. Ens agradaria que ens entenguessin”, ha dit Tito Álvarez, que malgrat haver plegat com a portaveu del comitè de vaga continuarà com a portaveu d’Élite Taxi. Álvarez s’ha presentat sol a la roda de premsa convocada per valorar la vaga i la votació en què s’ha acceptat el decret de la Generalitat sobre les VTC i el reglament que en farà l’AMB.

La fi del conflicte està lluny

Álvarez està convençut que “la fi del conflicte està lluny” i que els taxistes hauran de seguir lluitant per fer valdre els seus drets, però ha defensat el nou decret com un canvi de model. “El decret no només són els 15 minuts, va molt més enllà i suposa un canvi de plantejament perquè per fi es regula l’activitat de les VTC”, ha celebrat.

També s’ha mostrat convençut que les VTC portaran la normativa als tribunals i confia en les promeses del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que dimarts va defensar la “robustesa jurídica” del text i la “proporcionalitat” de les mesures. Tant la Generalitat com l’AMB consideren que el taxi i les VTC són activitats diferenciades i, per tant, requereixen regulacions separades, mentre que l’Agència Catalana de la Competència (ACCO) va en sentit contrari i demana que, en lloc de limitar les VTC, s’opti per flexibilitzar el sector del taxi. 

Més informació

Comentaris

    Els taxistes 24/01/2019 1:56 pm
    La majoria podeu anar a cagar,no agafaré cap més taxi
    Norman Bates 24/01/2019 1:57 pm
    Aquests ja fa temps que es volen carregar el MWC, quan ho aconsegueixin tothom hi perdrà, taxis, hosteleria, i molts altres. Si els taxistes fossin negres votarien al Ku-Klux-Klan. I Madrid es partirà de riure.

Nou comentari