L’Ajuntament retreu a la Generalitat que reclami ara part dels beneficis del Port Olímpic

El ple aprova per unanimitat la modificació del conveni per a la cessió de la gestió de l'espai a l'Ajuntament

Rondinant i amb poques ganes per part de l’equip de govern, però l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dilluns una modificació en el conveni amb la Generalitat que hauria de permetre, definitivament, la cessió de la gestió del Port Olímpic

De fet, la proposta s’ha aprovat per unanimitat i no hi ha hagut a penes debat, però el regidor de Presidència, Jordi Martí (Barcelona en Comú) ha recriminat a la Generalitat que hagi demanat a última hora una part dels beneficis que doni la gestió durant 30 anys. El conveni es va aprovar per unanimitat fa gairebé un any, l’octubre del 2018, i ara ha calgut modificar-lo. “La Generalitat ens diu que per un tema d’autonomia financera del sistema de ports de Catalunya ha de participar de part dels beneficis que pugui generar la gestió del Port Olímpic per part de l’Ajuntament durant 30 anys. Malgrat que és una mica sorprenent que això s’hagi fet quan ja estava tancat el conveni, ja l’havíem aprovat al plenari i simplement estàvem esperant la delegació de la gestió, després de negociar-ho amb ells hem acceptat la modificació que aprovem avui i només quedarà el punt sensible del traspàs de la gestió”, ha explicat Martí amb una pinzellada de retret al govern català.   

Ara l’objectiu de l’Ajuntament és canviar els usos nocturns del Port Olímpic per d’altres més vinculats a les activitats nàutiques i de coneixement del medi marítim.

[r:1]

El traspàs ha sigut una reivindicació que ha tornat a prendre protagonisme aquest estiu arran dels dos homicidis que s’han produït al recinte vinculats a la zona de bars nocturns. 

Més informació

Nou comentari