Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les discoteques reclamen locals a altres zones de la ciutat si es tanquen els del Port Olímpic
  • CA

El gremi de discoteques de Barcelona admet que la concentració de locals “no és bona” per a la ciutat però rebutja que aquests es tanquin i defensa que, si es dona el cas, els donin llicències per moure’s a altres zones. “Volem una ciutat equilibrada”, ha argumentat el secretari general del gremi, Ramon Mas. Després que l’Ajuntament hagi posat sobre la taula redefinir el model d’oci al Port Olímpic, Mas avisa: “Si aquests locals s’han de tancar al Port Olímpic que els donin llicències per estar en altres llocs de la ciutat”.

El govern de Colau va fer un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica a mitjans de maig. Tot i així, l’acord a què hauria arribat l’Ajuntament i l’Estat per canviar l’ús de l’espai no va fructificar i els locals segueixen oberts. 

A més, Mas ha reclamat més presència policial a les zones d’oci quan obren i tanquen els locals. “Cal molta més presència al carrer”, assegura, demanant que hi hagi més Mossos o agents de la Guàrdia Urbana, en especial després que de matinada tanquin els locals.

[r:1]

“En aquest moviment de gent que va a casa [quan tanquen les discoteques] és quan es produeixen aquest tipus de delictes”, afirma. Així, segons ell és important que hi hagi un torn de vigilància entre les sis i les set del matí.

Mas ha fet aquestes declaracions després de participar en la primera reunió del Pla Estratègic Barcelona Segura. Sobre la reunió, ha dit que és “molt important” que l’administració vulgui asseure’s amb els actors implicats. “Nosaltres estem vivint la realitat del dia a dia i creiem que podem aportar idees molt bones per solucionar les coses que malauradament estan passant a Barcelona”, ha manifestat.

La patronal d’oci nocturn, l’acusació popular per les dues morts al Port Olímpic

La patronal espanyola d’oci nocturn Spain Nightlife i la seva associació membre a Catalunya, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), s’han personat com a acusació popular en els procediments judicials oberts arran de les dues morts amb violència al Port Olímpic de Barcelona, la matinada del 28 de juliol i del 4 de setembre.

[r:2]

En els seus escrits adreçats als jutjats d’instrucció número 23 i 14 de Barcelona en què sol·liciten ser part acusadora, argumenten que aquests fets perjudiquen la imatge i reputació del sector de l’oci nocturn, i tenen previst sol·licitar per als presumptes autors la pena més alta que preveu el Codi Penal, segons expliquen en un comunicat.

[r:3]

“Des de les nostres patronals insistim a demanar que no es criminalitzi el sector de l’oci nocturn ni els seus usuaris, perquè els autors dels fets en són els únics responsables”, reclamen des de la patronal.

Més notícies
Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial
Notícia: Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial
Comparteix
Després de l'homicidi d'un jove el cap de setmana passat, la zona d'oci nocturn agraeix el reforç dels Mossos tot i criticar que arriba massa tard
Un agent de la BRIMO al Port Olímpic, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra
Mor una dona ferida durant un intent d’atracament al Port Olímpic
Notícia: Mor una dona ferida durant un intent d’atracament al Port Olímpic
Comparteix
Es tracta d'una jove de 26 anys i nacionalitat espanyola
Un home mor després de rebre una pallissa a la porta d’una discoteca del Port Olímpic
Notícia: Un home mor després de rebre una pallissa a la porta d’una discoteca del Port Olímpic
Comparteix
La víctima ha estat traslladada de matinada a l’hospital en estat crític i ha mort poc després
Les discoteques del Port Olímpic planten Batlle en una reunió sobre la inseguretat
Notícia: Les discoteques del Port Olímpic planten Batlle en una reunió sobre la inseguretat
Comparteix
El tinent d’alcalde de seguretat anuncia un reforç de la vigilància i de les inspeccions | El precinte municipal de dos locals descarrila al jutjat
Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica
Notícia: Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica
Comparteix
L'Ajuntament arriba a un acord amb l'Estat per canviar els usos dels locals i també obre expedients sancionadors a tres establiments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa