Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica

Les quatre discoteques del passeig Marítim poden tenir els dies comptats. El govern municipal treballa en dos fronts per assegurar-se que Pachá, Shoko, Carpe Diem i Opium abaixin la persiana com més aviat millor. Per una banda, el districte de Ciutat Vella ha iniciat un expedient sancionador de tancament contra els tres primers locals, ubicats al Front Marítim de la Vila Olímpica, per incompliments de la normativa de seguretat, en especial pel que fa a la regulació de les sortides d’emergència, ha avançat la regidora del districte, Gala Pin.

I, en paral·lel, l’Ajuntament ultima un acord amb l’Estat espanyol perquè no es renovin les concessions a les quatre discoteques, que en principi s’acaben el pròxim 21 de juny, i es doni un altre ús als locals. El pacte preveu que l’espai es destini a ampliar el Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA), que depèn del Consejo Superior de Investigacions Científicas (CSIC). “La intenció és signar l’acord abans del 21 de juny per començar a treballar en els futurs usos dels locals”, ha dit Pin. “És una gran millora pels veïns de la Barceloneta”.

Una pinça per assegurar el tancament

El pacte Ajuntament-Estat –que també inclou que vials, espai públic i equipaments passin a mans municipals– està pendent de ratificar-se i podria incloure una pròrroga d’uns quants mesos per donar temps a les discoteques a buscar una alternativa. “Si cal oferir-los un lloguer en precari, és on entrarà en joc l’expedient sancionador”, ha explicat la regidora. Les tres discoteques sancionades –Pachá, Shoko i Carpe Diem– tenen fins al pròxim 20 de maig per presentar al·legacions i esmenar les deficiències que s’han trobat durant l’última tanda d’inspeccions municipals, que va afectar uns 40 locals d’oci nocturn de Ciutat Vella.

L’expedient sancionador preveu un tancament d’entre 15 dies i 6 mesos pels locals afectats. El districte ja ha anunciat que la sanció de 15 dies està assegurada perquè es tracta d’infraccions greus i que el període final dependrà de les millores introduïdes pels propietaris. Pel ritme de tramitació dels expedients, el govern municipal calcula que el tancament es farà efectiu el mes de juliol, en plena temporada estiuenca, i les tres discoteques afectades podrien no tornar a obrir si el govern municipal tanca l’acord amb l’Estat sense pròrrogues.

El govern estatal nega l’acord

El govern de l’Estat ha reaccionat a l’anunci de Gala Pin i ha assegurat que l’acord per canviar els usos del Front Marítim encara no està tancat. “No s’ha arribat a un acord, se segueix treballant en solucions”, han explicat fonts governamentals a Europa Press. L’Associació Front Marítim Barceloneta (AFMB) també s’ha fet ressò de les declaracions del govern de Madrid i prefereix no fer declaracions mentre estudia quina resposta donar als expedients oberts per l’Ajuntament.

Més notícies

Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic

Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Comparteix
Es reivindiquen com a motor econòmic i font de llocs de treball pels veïns de la Barceloneta
Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic - Mobile

Violen una dona i li arrenquen un tros d’orella davant del Museu Marítim

Notícia: Violen una dona i li arrenquen un tros d’orella davant del Museu Marítim
Comparteix
La víctima tenia també una ferida greu al llavi
Notícia: Violen una dona i li arrenquen un tros d’orella davant del Museu Marítim - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sra. Colau a maig 06, 2019 | 14:05
    Sra. Colau maig 06, 2019 | 14:05
    Marxi a descansar a casa seva, no cal que s'esforci fent obres a deshora i fent veure que ha fet molt per Barcelona, ah! quan marxi es pot endur uns quants carril-bici que entorpeixen la circulació de vehicles i vianants; moltes gràcies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa