Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament haurà de compartir amb la Generalitat els beneficis del Port Olímpic sense discoteques
  • CA

S’acosta el final de les discoteques del Port Olímpic. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha anunciat que l’administració barcelonina i catalana han arribat a un acord per fer la cessió de la gestió de l’espai. El pacte haurà de ser ratificat a finals de mes al ple de l’Ajuntament, abans que el traspàs es formalitzi a l’octubre. La fita, però, tindrà un cost per al consistori.

[r:2]

Les dues administracions han acordat que part del benefici derivat de la gestió del Port Olímpic per part de l’Ajuntament serà per a la Generalitat, que l’invertirà en el sistema portuari del país. La cessió ja té llum verda després que la comissió de govern del consistori aprovés ahir un últim tràmit administratiu, segons ha anunciat Sanz. 

[r:3]

L’objectiu de l’Ajuntament és tancar les discoteques i convertir el Port Olímpic en un espai veïnal. La intenció és introduir activitats per a famílies i allunyar-se de la imatge que han deixat els locals d’oci, amb dues morts en els últims mesos. Amb l’aprovació de l’últim tràmit administratiu, ha dit la tinenta d’alcaldia, “es fa efectiva la voluntat del consistori de capgirar la imatge d’un Port Olímpic lligada a un oci nocturn que no ha deixat de generar problemes de convivència”.

[r:1]

El tancament de les discoteques es farà efectiu perquè les llicències d’activitat que tenen els locals caduquen entre l’abril i el juny de l’any que ve. 

“Volem considerar [el Port Olímpic] una infraestructura de primer ordre de la ciutat, un port ciutadà on predomini el verd, on l’espai públic estigui a disposició dels veïns i veïnes dels barris propers, que pugui omplir-se d’activitats familiars i veïnals, esportives i d’economia verda”, ha declarat Sanz.

Tres anys després, la cessió està a tocar

L’acord a què han arribat les dues administracions suposa que Barcelona gestionarà el Port Olímpic durant, com a mínim 30 anys. El termini que han pactat és prorrogable i comença a comptar el 30 d’abril de l’any que ve. Les obres per transformar les discoteques en espai veïnal començaran a finals d’any, segons ha avançat Sanz, i s’allargaran fins al 2022.

L’últim tràmit administratiu ha arribat gairebé tres anys després que la Generalitat i el consistori elaboressin un protocol com a primera aproximació a la cessió de competències. 

Més notícies
Dos vídeos mostren la baralla del Port Olímpic que va acabar en la mort d’un jove xinès
Notícia: Dos vídeos mostren la baralla del Port Olímpic que va acabar en la mort d’un jove xinès
Comparteix
Els fets van ocórrer la matinada de diumenge a la discoteca Zich
Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial
Notícia: Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial
Comparteix
Després de l'homicidi d'un jove el cap de setmana passat, la zona d'oci nocturn agraeix el reforç dels Mossos tot i criticar que arriba massa tard
Les discoteques reclamen locals a altres zones de la ciutat si es tanquen els del Port Olímpic
Notícia: Les discoteques reclamen locals a altres zones de la ciutat si es tanquen els del Port Olímpic
Comparteix
Colau ha fet diversos intents per tancar les de la Vila Olímpica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa