Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La comunitat xinesa protesta per la mort del jove apallissat al Port Olímpic
  • CA

Uns 200 membres de la comunitat xinesa a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest divendres al matí al Port Olímpic i portaven pancartes per demanar “justícia i seguretat”, després de l’homicidi de la matinada del passat diumenge a la zona d’oci. “A les 4.30 hores va ser assassinat al Port Olímpic. Una pluja de cops va matar G.C., un jove xinès resident a Barcelona”, assenyalava una de les pancartes, mentre que una altra apuntava textualment a una banda de russos com a autors de l’agressió.

Els assistents han col·locat veles i roses blanques davant d’un retrat del jove, que va morir a l’hospital a causa de l’agressió, un cas que ha motivat el reforç de les mesures de seguretat al Port Olímpic, encara que de moment no hi ha hagut cap detenció.

L’oci nocturn serà acusació popular

Per un altre costat, la patronal espanyola d’oci nocturn Spain Nightlife i la seva associació membre a Catalunya, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), han decidit que compareixeran com a acusació popular en el cas obert per l’homicidi que es va produir al Port Olímpic de Barcelona la matinada del diumenge passat.

En un comunicat aquest divendres, el secretari general de totes dues entitats –els associats de les quals són locals del passeig marítim–, Joaquim Boadas, ha assegurat que consideren que “el dany a la imatge del sector va molt més allà dels locals del Port Olímpic de Barcelona” i que el cas ha perjudicat tot el sector de l’oci nocturn de la ciutat. “Equivocadament, es pot pensar que Barcelona és una ciutat insegura quan en realitat no ho és, fet que perjudica greument la seva imatge exterior i, per tant, el turisme”, ha argumentat.

El dirigent patronal ha aprofitat per valorar positivament l’increment de presència policial a la zona i ha reclamat més agents en espais d’oci nocturn molt concorreguts pel seu “efecte dissuasori” i de prevenció. La intenció de personar-se en el cas compta amb el suport de l’Associació Internacional d’Oci Nocturn i el seu vicepresident, Camilo Ospina, ha declarat que no es pot permetre que “fets menyspreables com aquests passin” enlloc.

Més notícies
Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial
Notícia: Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial
Comparteix
Després de l'homicidi d'un jove el cap de setmana passat, la zona d'oci nocturn agraeix el reforç dels Mossos tot i criticar que arriba massa tard
El Govern cedirà a l’Ajuntament la gestió íntegra del Port Olímpic al setembre
Notícia: El Govern cedirà a l’Ajuntament la gestió íntegra del Port Olímpic al setembre
Comparteix
La tinenta Janez Sanz i el conseller Damià Calvet avancen que ja han desencallat com fer la cessió de competències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa