Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern cedirà a l’Ajuntament la gestió íntegra del Port Olímpic al setembre
  • CA

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz i el conseller Damià Calvet han detallat aquest divendres que Ajuntament i Generalitat ja tenen a punt la fórmula amb la que traspassar la gestió íntegra del Port Olímpic al govern barceloní. Es tracta d’una demanda municipal que s’ha ajornat a causa del cicle electoral i que finalment es desencallarà “al setembre o octubre”. Les competències del recinte portuari les té el Govern arran de la “conjuntura de quan es va construir, abans dels Jocs de 1992” però l’exectiu de Quim Torra veu bé que passin a mans del consistori “perquè pugui gestionar l’espai en un model de port-ciutat” i amb usos futurs “encaixats en les demandes dels veïns”. 

Sanz ha celebrat que els tècnics hagin trobat com fer el traspàs fàcilment, a través d’una addenda al conveni vigent. Ha explicat que el document passarà pel plenari de Barcelona per aprovar-ne l’actualització i que després el Consell de Govern, a l’altre costat de la plaça Sant Jaume, rubricarà també el conveni ampliat.

Janet Sanz i Damià Calvet han exhibit sintonia en la presentació del nou ascensor de Jaume I / MMP

Janet Sanz i Damià Calvet han exhibit sintonia en la presentació del nou ascensor de Jaume I / MMP

La tinenta ha explicat que la primera actuació del municipi serà fer “obres de millora al dic de recer” per garantir la seguretat de la infraestructura en episodis de pluja torrencial o fort onatge. A mig termini, ha obert l’escenari de la reconversió del port amb nous usos. Els locals d’oci nocturn no hi tindran cabuda, aprofitant que les llicències caduquen entre abril i juny de 2020.

Sanz ha apostat per a un Port Olímpic amb usos lúdics diürns, restauració de qualitat i molt d’esport, per exemple la vela, que vol convertir en un “esport popular” i no elitista que reforci la “maritimitat” de la ciutat. Calvet ha subratllat que “l’activitat nàutica és una peça imprescindible” per a la Generalitat. Les obres de transformació, segons la tinenta, començarien “aquest mandat” i els seus resultats es podrien veure ja “entre 2021 i 2022”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa