‘Libération’ qualifica de “desastre” la campanya de Manuel Valls a Barcelona

El diari parisenc explica que la proximitat entre Ciutadans i Vox "embruta la seva reputació" i considera "favorit" Ernest Maragall

“A menys de tres mesos de les municipals, l’antic primer ministre (…) té dificultats per imposar-se entre l’esquerra i per convèncer enfront dels independentistes“, descriu Libération, la capçalera emblemàtica de l’esquerra francesa. En un ampli reportatge preelectoral, el diari explica els esforços de Manuel Valls per connectar amb la ciutat: “Hispanòfon, amb un català impecable (la seva llengua materna amb l’italià), Manuel Valls ja ha trepitjat, de cap a cap, els 73 barris de Barcelona. Però també ha establert molts contactes amb una part de l’elit de la ciutat”. Un fet que -recorda Libération– no li ha evitat crítiques com la d’Ada Colau, que el considera “un paracaigudista de l’antiindependentisme”.

 

El reportatge titulat Valls a Barcelona: és un desastre, és Catalunya (a partir d’un joc de paraules intraduïble: els francesos diuen col·loquialment “c’est la cata” quan volen dir que una cosa és un desastre)– descriu l’eclecticisme de la llista de Valls, amb un “antic ministre socialista” i una “trànsfuga democristiana sorgida del nacionalisme moderat”, en referència a Celestino Corbacho i Eva Parera. En aquest sentit, Valls seria una mena de troll de la política francesa “que ha desembarcat en l’escena municipal amb fracàs i que molts catalans consideren com a il·legítim per representar-los”. Un segon obstacle citat pel diari és que “és percebut com el candidat de la burgesia”.

Un altre element important és Vox: “Aquest partit d’extrema dreta (…) com a mínim embruta la seva reputació” per l’aliança amb Ciutadans a Andalusia i per la convocatòria conjunta del 10 de febrer a Madrid en què Valls “ha participat en una gran manifestació de les dretes al costat dels dirigents de Vox“.

Tot plegat, massa problemes per al candidat de Ciutadans. El diari que va fundar Jean-Paul Sartre assegura que “el favorit continua sent, per ara, Ernest Maragall, 76 anys, independentista convençut i germà de l’antic alcalde socialista Pasqual Maragall”.
 

 

 

Més informació

Nou comentari