Jordi Graupera: “Si l’alternativa és que Valls governi, farem alcalde qui sigui”

Uns 200 voluntaris de la candidatura Barcelona És Capital han debatut aquest matí el programa electoral de la formació

Jordi Graupera i tots els membres de la candidatura que encapçala, Barcelona És Capital, estan ficats de ple en un procés de debat col·lectiu, proper a l’assemblearisme, en què es pot discutir tot. Però hi ha una línia vermella: Manuel Valls no pot ser el nou alcalde de Barcelona.

Ho ha deixat molt clar el cap de llista en declaracions a la premsa aquest dissabte, en una pausa de la jornada de “taules obertes” que ha reunit unes 200 persones al Casinet d’Hostafrancs per debatre el programa electoral de la candidatura.   

“Si guanyem les eleccions, entrem en acorda amb aquells que donin suport a les nostres idees. Però si l’alternativa és que governi Manuel Valls, farem alcalde qui sigui, Ada Colau o Ernest Maragall, però no entrarem al govern, sinó que farem oposició”, ha assegurat.

L’altra línia vermella és no entrar al govern municipal si no és netament independentista. “Si guanya Ada Colau, farem oposició. Si guanya Ernest Maragall i tria, com sembla que farà, pactar amb el món dels comuns, farem oposició. I si guanya Ernest Maragall i decideix pactar amb el món independentista, ens asseurem en una taula i negociarem. Només entraríem al govern amb independentistes“, ha resumit Graupera. I ha afegit que la seva estratègia és “posar l’imaginari de l’independentisme al servei de Barcelona”.

Jordi Graupera adreçant-se als 200 voluntaris reunits aquest dissabte al Casinet d'Hostafrancs per debatre el programa electoral de Barcelona És Capital / S.B.

Graupera adreçant-se als 200 voluntaris reunits aquest dissabte al Casinet d’Hostafrancs per debatre el programa electoral / S.B.

Això no vol dir que puntualment no hagin de col·laborat amb el govern municipal si formen part del consistori, que segons les enquestes encara no està assegurat. “Des de l’oposició o des del govern, siguem on siguem, donarem suport a qualsevol idea que ens sembli bona per a la ciutat, vingui d’on vingui. Ni som sectaris ni som fanàtics“, s’ha compromès el guanyador del procés Primàries Barcelona.

Tres cercles debaten en una sala

La jornada convocada avui al Casinet d’Hostafrancs ha sigut la primera de la desena que possiblement es farà per fixar el programa electoral. “El que estem fent avui aquí és una continuació de l’esperit de les primàries en el sentit d’avançar en l’aprofundiment democràtic. Som una llista escollida en primàries i el programa s’està elaborant de manera col·lectiva amb voluntaris amb una feina de mesos, que avui es concreta en aquestes taules obertes”, ha explicat el cap de llista.

S’han fet tres taules, una sobre habitatge, una sobre economia i una sobre capitalitat de Barcelona. El següent pas serà publicar a la web de Barcelona És Capital “els primers esborranys del programa, explícitament esborrany, perquè els voluntaris puguin fer-hi esmenes, objeccions i propostes”.

Més informació

Nou comentari