Bronca entre López Tena i Graupera a Twitter per una foto manipulada

L'exdiputat publica una imatge editada de l'alcaldable de Primàries Barcelona en un míting de Clinton amb una gorra de suport a Trump

No és cap novetat que un muntatge fotogràfic s’escampi a les xarxes socials per fer befa d’algun polític. El que és menys freqüent és que qui publica una imatge editada sigui un exdiputat del Parlament de Catalunya, com Alfons López Tena, i que ho faci vinculant l’alcaldable Jordi Graupera al president dels Estats Units, Donald Trump. Això és exactament el que va fer ahir a la nit López Tena a través de Twitter, tot esbombant una fotografia del filòsof en què apareix lluint una gorra amb el lema de Trump durant la campanya presidencial, “Make America Great Again” –traduït, “Que Amèrica torni a ser gran”–, imprès en ella i sense fer cap comentari que indiqués el tarannà de la foto.

A més, al text adjunt deia “Va assistir a un míting de campanya de Hillary Clinton amb una gorra amb el lema MAGA. Ara presenta la seva candidatura a alcalde de Barcelona”. Minuts després, la xarxa se li tirava a sobre i li desmentia el contingut de la fotografia en què Jordi Graupera, a la realitat, portava una gorra sense cap inscripció política, sinó el nom del seu barri. En una segons piulada, més de 12 hores després, López Tena ha respost les crítiques donant a entendre que la publicació de la imatge formava part d’una broma i ha afegit que “tot el que necessites per provocar una ràbia frenètica entre els processistes catalans és una mica de sàtira. Un culte sancionador d’estúpids deplorables”. 

El mateix Graupera, però, va haver de sortir al pas del fals missatge i va explicar tota la història al voltant de la seva presència als mítings dels candidats a la presidència dels Estats Units l’any 2016, quan l’actual líder de Primàries de Barcelona encara vivia a Nova York. A la resposta a Alfons López Tena a Twitter, Graupera va etzibar “Deixar de mentir” i va adjuntar la imatge original

 

El tuit on Graupera mostra la foto autèntica / @JordiGraupera

El tuit on Graupera mostra la foto autèntica / @JordiGraupera

Arran de les explicacions de Graupera, els usuaris que s’havien cregut la falsa imatge i havien repiulat el missatge, entre els qui s’inclouen periodistes, han rectificat i han desfet el retuit. A primera hora del matí, el tuit tenia més d’un centenar de retuits, però a hores d’ara ja tan sols en queden una cinquantena. López Tena, que va deixar la política el 2015 després d’haver passat per Convergència Democràtica de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència, ha canviat el seu tarannà independentista els darrers anys i ha arribat a formar part de col·loquis a l’Escola d’Estiu de Societat Civil Catalana. 

Més informació

Comentaris

  John Smith 02/01/2019 12:33 pm
  Ja sabíem que López Tena és un amargat i un ressentit, a més de portar la divisió allà a on va. El que no sabíem és que també és un mentider.
  anna 02/01/2019 1:25 pm
  Ha caigut molt baix en López Tena, una persona a qui jo admirava i votava.
  Eduard 02/01/2019 3:24 pm
  El que manipula la foto es el Lopez Tena. El titular de la noticia no fa justicia als fet objectius
  Joan 02/01/2019 4:25 pm
  López Tena és una mena de Salvador Sostres.
  Juan Hospitalet 02/01/2019 5:11 pm
  Hay que dejar de hacer publicidad a Lopez de Tena, ya se la hacen en el ABC y en Suciedad Civil Catalana. Lo mejor es no seguirle en las redes sociales así aunque intente provocar para salir en las portadas nadie le hara caso.
  2019 02/01/2019 5:20 pm
  I resulta que l'interfecte es Notari, i falseja la realitat d'una forma tan barroera. Qualsevol va a fer una escriptura a sa casa!
  David 02/01/2019 7:29 pm
  En Tena és un crack. Té una memòria i una capacitat de rèlica davant debats que deixa estocat a tothom. Però té el problema de ser massa impulsiu (o radical/essencialista) i això em va tirar enrere de votar-lo en el seu moment. Crec que a molta gent els va passar el mateix que a mi i que des d'aleshores està ressentit amb l'independentisme (per bé que té raó en moltes queixes sobre els "líders" actuals). Penso que la seva actitud actualment és la de "jo sóc el bo; tota la resta no
  Pobre Solidaritat... 02/01/2019 8:10 pm
  Un arribista sense ideologia ni escrúpols a qui només interessa la butxaca i la vanitat pròpies, el tal López Tena.

Nou comentari