Graupera critica Colau, Torra i el rei pel “l’escenificació ridícula” del Mobile Congress

El candidat lamenta el "joc del gat i la rata" dels polítics i els retreu que Barcelona arriba al MWC sense fer els deures

El cap de llista de Primàries de Barcelona, Jordi Graupera, ha criticat “l’escenificació ridícula” que, a parer seu, han fet les autoritats tant a la inauguració del Mobile World Congress com al sopar previ d’aquest diumenge. “L’alcaldessa, el president de la Generalitat i el rei estan jugant al gat i a la rata per dins del MWC amb una política que no significa res ni aporta res a ningú”, ha lamentat. “És pura escenificació per tapar el que passa en el fons, i és que un cop més Barcelona arriba al congrés sense els deures fets”. 

[r:1]

Aquest matí, Torra ha abandonat la comitiva d’autoritats, encapçalada pel rei Felip VI, quan s’acostaven a l’estand d’Espanya. Fonts de Presidència han assegurat que el president i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, tenien pactada una reunió important amb empreses internacionals i que no podien seguir amb la visita. Com a resposta, la Casa Reial ha decidit canviar el recorregut i la comitiva no s’ha aturat a l’estand de Catalunya perquè no hi havia autoritats per rebre el rei, segons han dit. Fa uns dies l’alcaldessa ja va anunciar que no assistiria al besamans al rei d’aquest diumenge, però que sí que el saludaria al congrés.

Una ciutat lluny del seu potencial 

Graupera ha retret tant a Ada Colau com a Quim Torra que no hagin posat més esforç i recursos a impulsar Barcelona com la capital mundial de la innovació tecnològica. “Barcelona podria ser molt més que un lloc on es fan congressos perquè fa bon temps i hi ha bons restaurants”, ha dit. El líder de Primàries ha acusat l’Ajuntament i la Generalitat d’haver-se adormit i no haver lluitat per impulsar més l’activitat de Fundació Mobile World Capital, de la qual també forma part el ministeri d’Indústria, “que no té gens d’interès a promocionar Barcelona com a pol d’atracció d’empreses”.

[r:2]

El candidat a l’alcaldia s’ha queixat de les polítiques de contractació de l’Ajuntament i ha acusat l’equip de Colau per “no rebaixar el nombre d’empleats que cal tenir per poder presentar-se als contractes públics”, ja que és una mesura que castiga les pimes. Graupera ha proposat convertir alguns barris de Barcelona en zones pilot “perquè les empreses locals que van al Mobile World Congress puguin arribar amb tecnologies provades en la vida real.

També ha criticat que, després de 14 edicions, Barcelona no hagi fet res per garantir unes condicions laborals mínimes als treballadors del MWC. “L’Ajuntament [de Colau] renuncia a tenir una veu en aquest aspecte perquè mai ha confiat en aquest congrés i no creu en cap indústria”, ha insistit. “Han canviat d’opinió perquè han vist el ridícul internacional que suposa posar-se d’esquena al MWC”. Segons Graupera, “el congrés és un èxit perquè Barcelona és més gran que l’Ajuntament i el seu sectarisme”.

Més informació

Nou comentari