Felip VI se salta la visita a l’estand de Catalunya en la inauguració del MWC

La Zarzuela argumenta que la visita depenia de si hi havia alguna autoritat i Torra ha marxat abans |El president de la Generalitat no s'ha fet la foto final de família

Felip VI no ha visitat l’estand de Catalunya del MWC i Quim Torra no s’ha fet foto amb la delegació espanyola que havia fet el passeig inaugural de les autoritats. Així és com el congrés dels mòbils ha tornat a ser l’escenari en què s’han vist les tensions polítiques entre la Generalitat i la casa reial espanyola, màxima representació de l’Estat. De la mateixa manera que ahir –per raons amb matisos diferents– ni el president de la Generalitat ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van participar en el besamans monàrquic previ al sopar inaugural, al qual sí que van assistir tots dos.

Avui, Felip VI; el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; Torra; la ministra d’Economia, Nadia Calviño; i Colau han arribat junts a l’acte inaugural, al recinte firal de Gran Via Hospitalet. De fet, han baixat del mateix vehicle, un minibús, després d’una primera recepció privada sense presència de mitjans de comunicació.

Després han fet el recorregut previst junts. Però cap al final del trajecte estava prevista una parada a l’estand de Catalunya –segons havien dit fonts de l’organització als periodistes– i la comitiva que encapçalava el rei d’Espanya se l’ha saltat. Minuts abans, Quim Torra havia marxat, juntament amb el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Aleshores, la comitiva, ja sense Torra ni Puigneró, ja visitat l’estand Mobile World Capital i no s’ha acostat al de Catalunya, que és just al davant.

La Generalitat ha al·legat que Torra ha marxat perquè tenia agendada prèviament una reunió amb inversors i no es podia esperar més. El cas és que no hi era a l’hora de fer-se la foto de família final.

La verisió de La Zarzuela

Després de l’episodi i de la polèmica generada, fonts de la casa reial han assegurat que no hi h hagut cap plantada. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN), La Zarzuela assegura que la visita a l’estand de Catalunya depenia de si a l’hora de fer-la hi havia algun representant de la Generalitat, cosa que no ha passat.

La Generalitat replica que la comitiva espanyola ja sabia que el president de la Generalitat i el conseller Puigneró no els rebrien perquè havien de reunir-se amb possibles inversors. Segons aquestes fonts, estava clar que els membres del govern català només serien a la foto de l’arribada, però no a la final.

Més informació

Nou comentari