Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Felip VI se salta la visita a l’estand de Catalunya en la inauguració del MWC
  • CA

Felip VI no ha visitat l’estand de Catalunya del MWC i Quim Torra no s’ha fet foto amb la delegació espanyola que havia fet el passeig inaugural de les autoritats. Així és com el congrés dels mòbils ha tornat a ser l’escenari en què s’han vist les tensions polítiques entre la Generalitat i la casa reial espanyola, màxima representació de l’Estat. De la mateixa manera que ahir –per raons amb matisos diferents– ni el president de la Generalitat ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van participar en el besamans monàrquic previ al sopar inaugural, al qual sí que van assistir tots dos.

Avui, Felip VI; el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; Torra; la ministra d’Economia, Nadia Calviño; i Colau han arribat junts a l’acte inaugural, al recinte firal de Gran Via Hospitalet. De fet, han baixat del mateix vehicle, un minibús, després d’una primera recepció privada sense presència de mitjans de comunicació.

Després han fet el recorregut previst junts. Però cap al final del trajecte estava prevista una parada a l’estand de Catalunya –segons havien dit fonts de l’organització als periodistes– i la comitiva que encapçalava el rei d’Espanya se l’ha saltat. Minuts abans, Quim Torra havia marxat, juntament amb el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Aleshores, la comitiva, ja sense Torra ni Puigneró, ja visitat l’estand Mobile World Capital i no s’ha acostat al de Catalunya, que és just al davant.

La Generalitat ha al·legat que Torra ha marxat perquè tenia agendada prèviament una reunió amb inversors i no es podia esperar més. El cas és que no hi era a l’hora de fer-se la foto de família final.

La verisió de La Zarzuela

Després de l’episodi i de la polèmica generada, fonts de la casa reial han assegurat que no hi h hagut cap plantada. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN), La Zarzuela assegura que la visita a l’estand de Catalunya depenia de si a l’hora de fer-la hi havia algun representant de la Generalitat, cosa que no ha passat.

La Generalitat replica que la comitiva espanyola ja sabia que el president de la Generalitat i el conseller Puigneró no els rebrien perquè havien de reunir-se amb possibles inversors. Segons aquestes fonts, estava clar que els membres del govern català només serien a la foto de l’arribada, però no a la final.

Més notícies
Ada Colau: “El MWC i Barcelona no s’entendrien l’un sense l’altre”
Notícia: Ada Colau: “El MWC i Barcelona no s’entendrien l’un sense l’altre”
Comparteix
L'alcaldessa ha declarat al sopar inaugural del congrés que la ciutat està "extremadament orgullosa" d'acollir el Mobile
L'any passat HP va portar una nau espacial al MWC pel seu projecte de comunicacions per a una missió a Mart / ACN
La hiperconnectivitat del 5G i els telèfons plegables protagonitzen el MWC 2019
Notícia: La hiperconnectivitat del 5G i els telèfons plegables protagonitzen el MWC 2019
Comparteix
Més enllà dels nous models de telèfons intel·ligents, el MWC 2019 presentarà un cirurgià remot, un cotxe connectat, drons contraincendis i ambulàncies amb vídeo HD
El Mobile World Congress té un gran impacte econòmic pel sector turístic de Barcelona / GSMA
Barcelona penja el cartell de ‘complet’ per a un MWC que toca sostre
Notícia: Barcelona penja el cartell de ‘complet’ per a un MWC que toca sostre
Comparteix
El congrés, que té un impacte de 473 milions per Barcelona, és un esdeveniment marcat en vermell al calendari pel sector turístic
Airbnb assegura que els seus clients han portat 200 milions a Barcelona en 6 edicions del MWC
Notícia: Airbnb assegura que els seus clients han portat 200 milions a Barcelona en 6 edicions del MWC
Comparteix
Un total de 190.000 congressistes s'ha allotjat amb amfitrions que utilitzen la plataforma per trobar clients

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa