Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau: “El MWC i Barcelona no s’entendrien l’un sense l’altre”
  • CA

L‘alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha manifestat avui que el Mobile World Congress (MWC) que el congrés i Barcelona “no s’entendrien l’un sense l’altre”. A més, ha apostat per seguir treballant plegats per aconseguir un futur millor, segons informa Europa Press. “Barcelona està extremadament orgullosa d’acollir aquesta nova edició”, ha dit Colau, després que transcendís que l’organització havia plantejat ciutats alternatives per celebrar-hi el congrés.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat aquest diumenge que l’expresident Carles Puigdemont va ocupar el seu lloc en el sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC) el 2017 –l’any passat, amb el 155 vigent, encara no hi havia el nou president de la Generalitat– i que ni ell ni els membres del seu govern “poden ser-hi” en aquesta edició perquè uns són a l’estranger i altres estan empresonats per l’1-O.

Ho ha dit en el sopar del congrés mundial al qual han assistit Felip VI, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els ministres Pedro Duque, Meritxell Batet i Nadia Calviño; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, entre d’altres autoritats.

“Puigdemont els va donar la benvinguda fa dos anys. Vull recordar que ell i els membres del seu govern avui no poden ser aquí”, ha lamentat el president, que ha celebrat que el MWC hagi tornat a triar Barcelona com a seu.

El rei Felip VI​ ha estat l’encarregat de presidir l’acte, i ha pronunciat un discurs en què ha defensat Espanya com una “democràcia plena” amb “institucions sòlides”, segons informa l’ACN. El monarca ha dit algunes paraules en català, situant Barcelona com una de les ciutats “més preparades” per al negoci tecnològic i com un “important centre d’operacions d’innovació arreu d’Europa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa