Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jordi Graupera serà el cap de llista de Primàries de Barcelona a les eleccions
  • CA

Jordi Graupera serà el cap de llista de les Primàries de Barcelona per les eleccions del maig. Després de tres dies de votació, en què estaven inscrits 28.000 votants i han acabat exercint poc més de 10.000 –9.773 vots vàlids–, el debat sobre el lideratge de la llista ha quedat resolt i no necessitarà una segona volta perquè més de 7.700 vots han anat a parar a la candidatura del filòsof Jordi Graupera, superant amb escreix el 50% que permetia no haver de competir-ho en una segona ronda. El guanyador de les primàries ha destacat que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora del procés, s’ha posat “al capdavant d’un sistema pioner per liderar l’impuls democràtic del país”.

Graupera ha destacat també que “tant Barcelona com el país necessiten aquesta nova manera nova de fer política” i que “avui s’ha demostrat que si poses les urnes, la gent ve”. Dit d’una altra manera, que si “els dones l’oportunitat de prendre decisions, la gent respon”. El segon candidat més votat ha estat Adrià Alsina, amb gairebé 2.000 vots, que ho ha acceptat amb esportivitat i ha afegit que “si havia de quedar segon amb algú, amb el Jordi Graupera sempre queda bé”. Segons fonts de l’organització, el tercer nom més votat hauria estat el de Núria de Gispert tot i no haver-se presentat amb la voluntat de ser alcaldable. De fet, ni tan tols estava avui a l’acte d’anunci dels guanyadors. 

Les primàries més participatives de Catalunya

El recompte final, que estava previst fer-lo públic a les 20.15h, s’ha retardat fins les deu de la nit perquè aquesta tarda s’han apropat a la seu de l’ANC prop de 2.000 persones a votar durant les últimes hores. Així doncs, el recompte ha superat els 10.000 vots i s’ha convertit en el procés de primàries més participatiu que s’ha produit mai a Catalunya. Ara bé, respecte al total d’inscrits, la participació s’ha mantingut propera a una tercera part del cens.

La llista s’havia tancat dijous amb prop de 28.000 afiliats a les votacions de Primàries de Barcelona, però dissabte, al trobar-se persones que volien votar i no s’havien assabentat de la necessitat del registre previ, es van canviar les normes. Finalment, aquells qui han volgut afegir-se als comicis durant el cap de setmana s’han pogut registrar al moment i introduir la butlleta amb els seus dos candidats preferits a l’urna. Al final de la primera volta, segons dades de l’organització, s’hi han sumat 1.201 persones que no estaven inscrites abans del divendres. 

El següent pas en la confecció de la llista definitiva pel 26M és el una nova votació el proper cap de setmana. Els electors hauran d’apuntar per ordre de prioritat fins a dotze noms que completaran la resta de la candidatura, que es tancarà amb 41 noms –36 d’ells elegits a la segona ronda de les primàries i quatre seleccionats pel mateix Graupera per ocupar les posicions 2, 3, 5 i 7–. 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TSSO a desembre 17, 2018 | 10:08
    TSSO desembre 17, 2018 | 10:08
    Força Primàries! Per fi una opció política moderna i fora dels partits tradicionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa