Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maria Vila es perfila per ser la número dos de la llista de Graupera
  • CA

Jordi Graupera, després de guanyar de manera aclaparadora les Primàries de Barcelona, pot escollir ara els noms que l’acompanyaran a les primeres posicions de la seva candidatura. Segons el reglament, a l’haver superat més del 50% dels vots a la primera volta, “les persones que ocuparan les posicions 2, 3, 5 i 7 de la llista seran triades pel candidat guanyador”. I és en aquesta situació que la segona posició d’Adrià Alsina, que ha obtingut gairebé 2.000 vots –a molta distància dels 7.700 de Graupera–, no el serveix per assegurar-se una bona situació a la llista. De fet, en declaracions al TOT Barcelona, Graupera ha expressat que encara no té decidit qui serà el seu número dos, però “el fet que Maria Vila hagi cregut en aquest projecte des del principi tindrà el seu pes en la decisió”. 

A Vila, fins ara coportaveu del projecte Primàries Barcelona, se l’havia considerat la mà dreta del filòsof des de bon començament i, ara que el reglament ho permet, podria acabar fent duet amb Jordi Graupera al capdavant de la llista de Primàries per les eleccions del 26 de maig. De fet, és la més ben posicionada per assegurar també el caràcter cremallera de la candidatura que també té dret a escollir el tercer lloc. Una cremallera que s’acabaria de tancar amb Guillermo López, el tercer nom que consta com a representant en el registre de partits del Ministeri d’Interior en què es va inscriure la candidatura Barcelona és capital, juntament amb Jordi Graupera i Maria Vila. 

Graupera, per la seva banda, ha assegurat a aquest diari que “igual que m’havia obligat a mi mateix a no pensar en com ordenaria el meu equip si guanyés en una segona ronda, també m’obligo a no fer-ho ara de pressa” i ha recordat que encara s’ha de reunir “amb tots els integrants de la candidatura”. Aquesta manera d’avançar pas a pas i d’auto-convèncer-se dels ritmes d’un procés obert i transparent és la seva força, subratlla. “No puc guanyar la resta de partits la batalla dels diners, ni la dels mitjans de comunicació, ni la del cinisme”, així que, segons l’impulsor de les Primàries, només li queda creure’s cadascun dels passos del projecte i respectar els ritmes de cada elecció.

Alsina, que es presentava com a candidat vinculat a l’Assemblea Nacional Catalana –d’on va dimitir per presentar-se a les Primàries–, queda ara a l’espera de la decisió de Jordi Graupera. La realitat, però, és que si no el manté com a número dos, les possibilitats que Alsina entri a l’Ajuntament, en cas que el moviment de les primàries obtingui representació al maig, són escasses. 

Més notícies
Jordi Graupera serà el cap de llista de Primàries de Barcelona a les eleccions
Notícia: Jordi Graupera serà el cap de llista de Primàries de Barcelona a les eleccions
Comparteix
Hi han participat més de 10.000 persones i en segona posició ha quedat Adrià Alsina

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Benet a desembre 17, 2018 | 09:26
    Benet desembre 17, 2018 | 09:26
    Però aquesta noia no és de Sant Cugat? Podia presentar-se a les primàries sense viure a Barcelona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa