Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Iceta avisa Valls que “anar de la mà de Cs, PP i Vox” és incompatible amb el catalanisme
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit el candidat a alcalde Manuel Valls que la “transversalitat i el catalanisme” és incompatible amb “anar de la mà de Ciutadans, PP i Vox”. En una entrevista a Espejo Público a Antena 3 el líder dels socialistes a Catalunya ha sostingut que Ciutadans no permetrà que l’ex primer ministre francès pacti amb el PSC després de les eleccions. “Des que va pactar amb Ciutadans ha quedat atrapat”, ha dit Iceta, segons recull Europa Press.

El dirigent del PSC ha ironitzat amb la presència del candidat a l’alcaldia de Ciutadans a la manifestació de Colón del 10 de febrer: “el van arrossegar perquè anés a la concentració“. Sobre l’absència d’Inés Arrimadas a la mateixa protesta, ha bromejat i ha apuntat que “va perdre l’avió”. Sobre el futur de Valls en la política barcelonina, Iceta ha vaticinat que serà “molt semblant” al recorregut que va tenir en la política francesa, on va abandonar el Partit Socialista i va acabar donant suport a Emmanuel Macron. Per al líder del PSC és una contradicció que hagi apostat pel suport de Ciutadans i es presenti com a socialista. 

Preguntat per la seva participació en la manifestació convocada per Societat Civil Catalana l’octubre de 2017, ha matisat que en aquella ocasió era una protesta “contra la independència”, a diferència de la concentració de Ciutadans, PP i Vox, que era “contra el govern de Sánchez”. De l’actitud de la “dreta i l’extrema dreta” ha criticat que plantegin un 155 permanent, que suposaria la “dissolució de l’autonomia”. 

Sobre els pactes postelectorals després de les eleccions generals del 28-A, Iceta ha avisat que l’única possibilitat que Pedro Sánchez no torni a la Moncloa és un pacte entre la dreta i l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa