Calvet defensa la precontractació de 15 minuts perquè si fos d’hores “ho tombarien als tribunals”

El conseller adverteix als taxistes que hi ha una "mala percepció del sector per les protestes i la violència de grups incontrolats"

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha defensat aquest dissabte en una entrevista al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio, la proposta de decret de regulació de les VTC presentada ahir per la Generalitat. Segons ell, la precontractació de 15 minuts és l’adequada “perquè diferencia el servei de taxi del de VTC” i ho fa amb més “seguretat jurídica” que si s’establís un període d’hores, com demanen els taxistes en vaga. “Si s’exigeixen 6 hores, ho tombaran els tribunals, perquè ja n’hem vist exemples en altres països, perquè anul·les la competència”, ha argumentat. 

En una altra entrevista, al Via Lliure de Rac1, ha advertit els taxistes del perill que suposa per a la imatge dels taxistes que segueixin havent episodis de violència en la vaga del sector. Calvet ha explicat que ja divendres els va demanar que les mobilitzacions “no alteressin l’ordre públic, fossin sense violència i no afectin l’economia del país”. “Els he advertit que tinguin en compte que l’opinió publica té una mala percepció del taxi per les protestes, pel llenguatge i per la violència d’alguns grups incontrolats”, ha afegit. En aquest sentit, ha cridat els taxistes i els representants del sector a deixar de banda aquestes pràctiques i “aprofitin l’oportunitat que tenen amb la llei i el decret que hi ha sobre la taula per modernitzar-se i donar millor servei”. 

En aquest sentit, creu que arribar a un pacte a partir de la seva proposta és “una oportunitat de fer les paus” entre el taxi i les VTC, i per això ha cridat als professionals en vaga a “parlar, parlar i parlar sobre la base del decret i la llei”. “Constantment hi ha capacitat per anar parlant i entendre que tots tenim l’oportunitat per posar-nos al dia i que les converses vagin bé”, ha assegurat el conseller, tot esperant que la negociació avanci i es pugui arribar a un acord “abans de dilluns”. 

Pel que fa a les mobilitzacions, Calvet creu que les protestes que s’estan portant a terme i tenir indefinidament tallada la Gran Via de Barcelona “afecta molt negativament a la imatge de la ciutat i a la quotidianitat”. “La gent no pot viure amb l’angoixa de saber que pot tenir violència a la cantonada. Tot i les crides a la calma, jo vull anar més enllà i demanar que s’asseguin amb nosaltres”, ha conclòs. I és que per al conseller, la ciutat “no es pot permetre” una vaga com la que els taxistes van fer a l’estiu i amb els mateixos episodis de tensió i ocupació indefinida. 

Més informació

Nou comentari