Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau culpa la Generalitat del conflicte amb els taxistes per fer una proposta “irresponsable”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat el govern de la Generalitat de provocar un conflicte amb el sector del taxi “amb una proposta de regulació dels VTC irresponsable”. Ho ha fet a través d’un missatge a la xarxa social Twitter en què també ha defensat el dret a protesta dels taxistes però ha condemnat la violència d’alguns d’ells contra els cotxes amb llicències VTC. “Res justifica actes de violència com aquest”, ha afegit, juntament amb un agraïment a la Guàrdia Urbana.

En l’article al que fa referència en el seu tuit s’informa d’un atac a un conductor de llicència VTC que ha acabat patint un atac d’ansietat i ha hagut de ser atès amb un desfibrilador. Fins al moment, s’han donat almenys sis detencions entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

La condemna de la violència no només ha arribat des del consistori, sinó que els mateixos taxistes s’hi han sumat a través d’un comunicat del principal sindicat, Élite Taxi. Després de diverses accions violentes en què han colpejant i llançat objectes als cotxes que anomenen ‘cucaratxes’, l’òrgan mobilitzador ha demanat calma i seny als taxistes. 

Ciutadans acusa Colau 

La líder de Ciutadans a l’ajuntament, Carina Mejías, ha protestat pel “col·lapse” de Barcelona davant la vaga indefinida del taxi i ha demanat a Colau que garanteixi la mobilitat, en referència a l’acampada dels taxistes al llarg de la Gran Via de les Corts Catalanes, com van fer a l’estiu. A més, segons Mejías, no ha estat la Generalitat sinó Ada Colau qui comés “enganys” i que ha portat els taxistes “a la frustració i l’enuig”. Per solucionar la situació, ha demanat una “regulació justa que permeti competir en igualtat i respecti els interessos dels usuaris”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa