L’assemblea dels taxistes rebutja suspendre la vaga mentre es negocia amb la Generalitat

Insisteixen que no marxaran de la Gran Via fins que no tinguin per escrit una precontractació d'hores per a Uber i Cabify

Un intent que ha fet la Generalitat per apaivagar el conflicte amb el sector del taxi no ha donat cap resultat. L’assemblea que ha fet aquest vespre, a les set, els taxistes que tenen la Gran Via bloquejada –com a l’estiu, amb els vehicles aparcats a la calçada i deixant només espai per circular pels carrers perpendiculars–, ha votat en contra d’acceptar una proposta del Govern que consistia a participar en un gabinet de crisi i suspendre la vaga mentre esperen si es produeixen canvis en la proposta de decret llei que prepara el departament de Territori.

La decisió del col·lectiu ha sigut, per tant, continuar amb la vaga iniciada aquest migdia i mantenir-la fins que tinguin signat que s’exigirà que la precontractació d’Uber i Cabify sigui d’hores, i no de minuts (15), com es proposa en el decret llei que la conselleria ha anunciat avui que prepara. I fins que no tinguin aquest compromís per escrit no desbloquejaran la Gran Via.

Segons han explicat en l’assemblea, també se’ls ha ofert abordar la qüestió per una altra via i establir per llei que la contractació dels serveis VTC hagi de ser serveis d’una durada mínima de tres hores, cosa que els diferenciaria dels trajectes breus que fan els taxis per la ciutat. En aquest cas es mantindria la precontractació amb 15 minuts d’antelació. Però segons ha argumentat el líder dels taxistes mobilitzats, Alberto Tito Álvarez, aquest procediment duraria almenys un any fins que pogués entrar en vigor, “i en un any el sector del taxi pot estar mort”

Més informació

Comentaris

    pere de manlleu 18/01/2019 8:19 pm
    FORA AQUESTA MAFIA. PROU DE MAMANDURRIES
    JordiP 18/01/2019 11:41 pm
    A veure quant tarden els ministres de Interior i Justícia en enviar els CCFFSE i el jutjat de guàrdia per tal que actuïn com van fer amb les CUP a Girona .

Nou comentari