Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB acusa el Govern de voler “traspassar la responsabilitat” de les VTC
  • CA

Tensió oberta entre l’Àreea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual depèn l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), i la Generalitat. L’AMB fa costat als taxistes davant de la proposta de decret per regular el serveis dels vehicles amb llicències VTC, que exigeix que serveis com Uber i Cabify s’hagin de precontractar amb una antelació de 15 minuts i no es pugui fer al moment, com s’està fent fins ara. Els taxistes de Barcelona volien que el termini de precontractació fos d’almenys 6 hores, però la conselleria de Territori vol fixar aquest marge en un quart d’hora, cosa que ha provocat la nova vaga de taxis i l’ocupació de la Gran Via i que l’AMB considera “absolutament insuficient”.

“Els serveis taxi i dels VTC són serveis diferenciats per les seves funcions i per les condicions en que han de donar servei”, adverteix l’AMB en un comunicat públic. 

També la regidora de Mobilitat i presidenta de l’IMET, Mercedes Vidal, recull aquest argument per criticar els “només 15 minuts de precontractació”.

 

L’AMB afegeix que la precontractaciíó de 15 minuts seria “impossible de controlar” i que “desvirtua el concepte i la finalitat de la precontractació”, ja que segons l’organisme genera confusió i “competència” amb el servei que donen els taxistes, “cosa que precisament és el que es tracta d’evitar”.

“És impropi que la Generalitat vulgui traspassar la responsabilitat a l’AMB”

I el que indigna encara més l’Àrea Metropolitana és el que interpreta com un intent de la Generalitat de defugir el conflicte i de passar-los la patata calenta, perquè el mateix esborrany de decret indica que l’AMB pot implantar un termini més ampli quan redacti el reglament per aplicar-lo, si ho considera necessari. Cosa a qual l’AMB respon que no pensa fer-ho: “L’AMB inclourà el mateix termini de precontractació que finalment es reculli en el decret llei de la Generalitat i no cap altre, per evitar qualsevol nova impugnació que pogués comportar la suspensió judicial del mateix”. I conclou que és “impropi que, si el Govern de la Generalitat dona a entendre que és possible un termini de precontractació més ampli, no vulgui cobrir-lo amb la seguretat jurídica que dona una llei, i en canvi vulgui traspassar la responsabilitat a l’AMB, que seria molt més atacable”.

Més notícies
Els taxistes tornen a ocupar la Gran Via
Notícia: Els taxistes tornen a ocupar la Gran Via
Comparteix
Els conductors acorden en assemblea fer una nova acampada al centre de la ciutat com a primera acció de protesta dins de la vaga indefinida
El Govern exigirà precontractar les VTC però els taxistes aniran a la vaga
Notícia: El Govern exigirà precontractar les VTC però els taxistes aniran a la vaga
Comparteix
El Departament de Territori proposa que es demani Uber i Cabify amb 15 minuts d'antelació i no deixa contenta cap associació
Els taxistes protagonitzen un ‘escrache’ caòtic a Competència
Notícia: Els taxistes protagonitzen un ‘escrache’ caòtic a Competència
Comparteix
La protesta sorpresa a la seu de l'ACCO s'equivoca d'adreça i deambula per dos edificis públics repartint bitllets falsos per "comprar voluntats com fan Uber i Cabify"
Els taxistes volen querellar-se contra el TSJC i contra Competència
Notícia: Els taxistes volen querellar-se contra el TSJC i contra Competència
Comparteix
L'advocat del sector, Elpidio José Silva, creu que es podrien haver comès delictes com la prevaricació
La patronal de les VTC demanarà mil milions a la Generalitat si accepta les exigències dels taxistes
Notícia: La patronal de les VTC demanarà mil milions a la Generalitat si accepta les exigències dels taxistes
Comparteix
Unauto ha recordat que el Govern haurà d'assumir les indemnitzacions si legisla sobre les VTC abans que s'acabi la moratòria de quatre anys que estableix el decret llei estatal
Els taxistes increpen el president de la patronal de les VTC quan anava a fer una roda de premsa
Notícia: Els taxistes increpen el president de la patronal de les VTC quan anava a fer una roda de premsa
Comparteix
Duien cartells que deien "fins aviat míster Edu" i "xec real per a viatge amb taxi"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa