Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes volen querellar-se contra el TSJC i contra Competència
  • CA

Els taxistes amenacen l’Autoritat Catalana de Competència (ACCOO) i la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) amb una querella per prevaricació. L’advocat de la Plataforma Integral del Taxi (PIT), que aglutina uns 1.400 taxistes, Elpidio José Silva, ha advertit que estudien una ofensiva judicial contra els òrgans de competència per “no respectar la regulació” referida a les llicències VTC. Acusen l’ACCOO, que va anunciar que impugnaria el decret de la Generalitat si inclou les exigències del sector del taxi, de no tenir en compte que les VTC tenen permís per fer trajectes interurbans – entre ciutats – i no intraurbans – dins de les ciutats. 

També han apuntat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver suspès la regulació de l’AMB que establia la ràtio d’una llicència d’VTC per cada 30 de taxi el juliol passat. L’advocat del sector ha dubtat de l’adequació del procés que va seguir el tribunal i ha avançat que estudien mesures legals.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, i el president del Sindicat del Taxi de Catalunya, Luis Berbel, han concretat, juntament amb l’advocat del col·lectiu, que la setmana que ve presentaran una demanda civil contra Uber i Cabify en què exigiran 800 milions per delictes com el d’usurpació. El següent pas serà una querella contra el que anomenen una “trama” formada per les VTC, a què acusen d’haver “manipulat el mercat”. Finalment, presentaran un escrit de responsabilitat contra l’Estat espanyol per no haver regulat el servei de les VTC i no haver controlat si feien transports intraurbans. 

Totes les mesures legals es prendran de forma individual, segons ha explicat Alberto Álvarez. Així, les accions judicials les presentaran cada taxista. Per tal de coordinar-se, els taxistes pretenen unir-se en la Plataforma Integral del Taxi (PIT). “Esperem que més companys se sumin”, ha admès Álvarez. El president de l’STAC ha acusat la “trama” de les VTC de voler convertir el negoci del taxi en un negoci especulatiu.

Confianaça en la Generalitat

Sobre la reunió de divendres del consell del taxi, en què la Generalitat comunicarà als taxistes si accepta les seves demandes, Alberto Álvarez ha traslladat la confiança del sector cap a l’administració catalana. “Esperem que acceptin les exigències i, sinó, decidirem què fer en assemblea”, ha dit, mantenint sobre la taula l’amenaça de vaga indefinida.

A la roda de premsa han assistit una vintena de taxistes que han aplaudit algunes intervencions de l’advocat i el portaveu d’Élite Taxi. A més, alguns d’ells han aprofitat per intervenir. Un taxista ha estat especialment crític amb l’enfocament de l’advocat quan li ha preguntat quant duraria el procés judicial. Quan Silva li ha dit que podria durar fins a cinc anys, li ha contestat que podia quedar-se amb la seva llicència. “No podem esperar tant”, ha lamentat, tot i que altres taxistes s’han mostrat en desacord i li han demanat que callés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa