Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Set detinguts per les protestes dels taxistes en vaga

Les protestes dels taxistes contra les llicències VTC s’han traduït amb diversos incidents a Barcelona. Arran dels cops contra els cotxes sospitosos de ser VTC i contra el mobiliari urbà, s’han fet 7 detinguts: 5 dels Mossos d’Esquadra i 2 la Guàrdia Urbana, que després ha traspassat les dues persones arrestades als Mossos, com marca el protocol, perquè sigui la policia de la Generalitat qui les entregui al jutge. Les detencions anunciades per la policia catalana –almenys en una d’elles l’han fet els antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)– han estat per delictes de danys i desordres. Els agents municipals han detingut dos taxistes presumptament implicats en un atac que ha acabat amb un conductor de VTC amb una crisi d’ansietat, han confirmat fonts municipals. També se’ls acusa de danys contra vehicles VTC i de desordres públics

[*El fet que els Mossos d’Esquadra comuniquessin 7 detencions al seu compte de Twitter i la Guàrdia Urbana, 2 en una altra piulada ha portat a confunsió al TOT Barcelona i altres mitjans, que hem informat durant unes hores de 9 detencions. Finalment s’ha aclarit que el recompte dels Mossos incloïa les persones arrestades per la policia municipal] 

Lhome ha estat atès pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) per una crisi d’ansietat. El conductor del cotxe amb llicència VTC ha estat abordat per taxistes que l’han atacat amb objectes i cops contra el seu cotxe. Sobrepassat per l’ofensiva, l’home ha caigut en una crisi d’angoixa. Alguns dels taxistes, en adonar-se’n de la gravetat de la situació, han aturat els que colpejaven el cotxe i han ajudat a atendre l’home. La principal cura, però, l’han fet agents de la Guàrdia Urbana i, posteriorment, el SEM. 

L’atac ha tingut lloc a Via Laietana a l’altura de Sant Pere Més Baix i ha necessitat la presència de la Guàrdia Urbana, el SEM i la Brigada Mòbil de Mossos d’Esquadra. L’home s’ha estabilitzat i el seu cotxe se l’ha endut la grua municipal.

Després d’un cúmul d’agressions contra els vehicles que els manifestants trobaven sospitosos de treballar per Uber i Cabify –la Guàrdia Urbana n’ha comptabilitzat un mínim de cinc atacats–, des del sindicat mobilitzador Élite Taxi han fet una crida a la calma. “Condemnem absolutament la violència i alentem constantment els taxistes que siguin prudents”, encoratjava un comunicat de l’associació. El missatge recordava que no volien que cap dels taxistes es convertís en un “cap de turc” i els emplaçava “pensar en les vostres famílies” per no arruinar-se la vida.

De la mateixa manera, el text demanava “màxim respecte” pels periodistes, ja que la majoria d’ells havien estat increpats i amenaçats amb trencar-los el material informatiu repetidament des de la primera part de la manifestació, a Passeig de Gràcia amb Aragó, fins a la nit.

Mentrestant, els taxistes s’han dispersat per diferents punts de Barcelona a primera hora de la nit i, mentre una part ha tornat a Passeig de Gràcia on tenen la flota de taxis aparcada, una altra s’ha dirigit al Paral·lel i han voltat per diferents carrers del districte de Sants-Montjuïc. En aquesta última comitiva, bona part dels taxistes han tombat contenidors i els han posat al mig del carrer en diverses ocasions. Un dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana els seguia de ben a prop.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Prou injustícies a gener 19, 2019 | 11:18
  Prou injustícies gener 19, 2019 | 11:18
  Molts critiqueu les actuacions dels taxis, un transport públic i regulat, mireu aquests dies que estan de vaga a quin preu us cobren aquests intrussos de VTC, el taxista ha de passar un exàmen per aconseguir la llicència de conductor, porten taxímetre per veure l'import que has de pagar, tens garantíes jurídiques en cas d'accident, cada persona ha pagat un minim de 120.000 € per comprar una llicència i ara els volen arruinar families senceres, abans de criticar informeu-vos
 2. Icona del comentari de: Erika a gener 19, 2019 | 11:49
  Erika gener 19, 2019 | 11:49
  Supongo que por tirar contenedores no les acusaran de terrorismo
 3. Icona del comentari de: Rocacorba a gener 19, 2019 | 18:58
  Rocacorba gener 19, 2019 | 18:58
  Per a Manuel Manchon, Luis Foix, Mario Carol, j. Vidal-Folch, Luis Bassets,Lòpez- Fonta, i als altres defensor d'Ña. això es tumolt, sediciò, desordres publics, ect. per tant detenciò i expedient. De moment a la presò, per que interfereixen a la llibertat de les persones. Que tal ?.
 4. Icona del comentari de: Rocacorba a gener 19, 2019 | 19:02
  Rocacorba gener 19, 2019 | 19:02
  Qualsevol manifestaciò que naturalemen reclama un resò mediatic i públic, s'ha de fer en llocs on tingui amplia repercusiò. Hi tant que ens molesta, pro si la fem al mig del bosch, ja podem reunirnos, i anar cridant, que nigù s'enentera´i per tant el seu resultat serà un fracàs. Tots em patit consecuencies d'una manifestaciò. De moment son així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa