La patronal de les VTC “exigeix” participar en la reunió dels taxistes amb l’administració

El president estatal d'Unauto, Eduardo Martín, acusa la Generalitat d'"alimentar les pretensions forassenyades del taxi"

La patronal de les VTC, Unauto, –que reivindica que representa “el 90% del sector a Espanya”– exigeix ​​participar en la reunió que aquesta tarda, a les 18 hores, farà seure en una mateixa taula els representants dels taxises, la conselleria de Territori, la d’Economia i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per parlar del decret que ha de regular l’activitat d’empreses com Uber i Cabify. “Tenint en compte que l’objectiu de la reunió és decidir sobre la regulació de les VTC, és inconcebible que el Govern no hagi convocat els representants del sector afectat”, es queixa Unauto.

Mentre els taxistes estan en “guerra” perquè la Generalitat “només” preveu que calguin 15 minuts d’antelació per precontractar un servei d’Uber o Cabify, la patronal de les VTC considera la proposta de decret “una regulació a mida”, alhora que subratlla que tot i així els taxistes de Barcelona no en tenen prou i han “bloquejat il·legalment la ciutat”. 

Aquesta és la lectura de la situació, totalment oposada a la del sector del taxi que està en vaga des d’ahir –demana que la precontractació es faci amb almenys 6 hores d’antelació perquè el servei de VTC es diferenciï clarament del dels taxistes–, és la que ha difós Unauto.

En el mateix comunicat, es condemnen els actes violents “menyspreables” d’alguns dels taxistes que participen en la protesta –cosa que també ha fet Élite Taxi– i s’ataca tant la Generalitat com el govern espanyol.

Del conseller de Territori, Damià Calvet, Unauto assegura que ha cedit al “xantatge” i ha estat “alimentant les pretensions forassenyades del taxi”.
 
I, sobre el ministeri espanyol de Foment, Eduardo Martín, president estatal d’Unauto, ha advertit que “traspassar les competències a les comunitats autònomes és multiplicar el problema per 17”. Tot i reconèixer que el ministre José Luis Ábalos els ha escoltat, li retreu haver “passat la patata calenta als governs autonòmics, que ara estan a la mercè dels sectors més radicals del taxi”. 

Per a Martín, “l’enèsima cessió del govern català ha provocat que el secor del taxi ja no es conformi amb res que no sigui la desaparició del sector de la VTC“. I conclou: “Esperem que rectifiqui immediatament i faci prevaler l’interès general dels ciutadans de Catalunya “.

Més informació

Nou comentari