Cabify, també indignada amb la regulació de les VTC de la Generalitat

L'aplicació de mobilitat avisa que "prendrà totes les mesures necessàries" per evitat la precontractació obligatòria

L’empresa Cabify també ha posat el crit al cel per la voluntat de la Generalitat de regular les llicències VTC i exigir a les aplicacions de mobilitat un mínim de 15 minuts de precontractació. La companyia considera en un comunicat que la limitació “restringiria i discriminaria” el servei als seus clients “en favor del sector del taxi”, tot i que aquest gremi vegi totalment insuficient la proposta i també la vegi com un atac. “L’empresa prendrà totes les mesures necessàries per garantir que els ciutadans de Barcelona no perden una alternativa de mobilitat que necessiten i valoren positivament”, avisen.

Cabify treu pit de que compta amb prop d’un milió d’usuaris registrats a l’àrea de Barcelona i del suport que li han expressat organismes de regulació de la competència com l’Autoritat Catalana de la Competència i la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia. A més, argumenta que mesures com a precontractació obligatòria “ja han estat rebutjades en altres països europeus: “La restricció de la lliure prestació d’un servei sense que hi hagi un interès general atempta contra la normativa espanyola i les directives de la Unió Europea”, acusen.

Assegura que està “tremendament preocupada pel futur del sector a la ciutat” i que la legislació que prepara el Govern català amenaça els llocs de feina d’uns 3.000 conductors professionals: “Espanya és ja un dels països amb major regulació i qualsevol obligació de precontractació ho farà encara més restrictiu”. També insinua que les autoritats estan sent massa toves amb la pressió dels taxistes, als que acusa de “defensar els privilegis d’un monopoli que no vol evolucionar i que veu la tecnologia com una amenaça”. Finalment, condema “enèrgicament” qualsevol atac a conductors i usuaris

La patronal dels VTC, Unauto, ha acusat el Govern de ser el responsable del conflicte i han retret a Damià Calvet que li hagin “tremolat les cames” davant de la pressió dels taxistes. “És presoner de les seves promeses i està davant un sector que no es conforma amb qualsevol cosa i mai en té prou”, ha dit el president de l’entitat, Josep Maria Goñi, en declaracions recollides per l’ACN. “Està calant la idea de que si talles carrers, agredeixes el teu competidor i li punxes les rodes, te’n surts amb el que vols”.

Més informació

Nou comentari