“La gentrificació amenaça ara les empreses de Barcelona”: el que diu la premsa econòmica

"Els comerços, preocupats per com pot afectar el 21-D un dels millors dies de vendes de l'any", titula el 'Via Empresa'

Els diaris econòmics i les pàgines d’economia dels diaris generalistes destaquen aquestes notícies sobre Barcelona i la seva àrea aquest dijous:

Ara“La gentrificació amenaça ara les empreses de Barcelona”. La falta de superfície i l’encariment afectarà el mercat d’oficines el 2019, diu el diari.

Via Empresa“Els comerços, preocupats per com pot afectar el 21-D un dels millors dies de vendes de l’any”. Les mobilitzacions previstes pel divendres 21 de desembre amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar de Barcelona poden afectar al funcionament habitual del comerç i al desenvolupament d’altres activitats quotidianes, com la mobilitat.

Cinco Días: “CaixaBank durà a terme un ajustament de plantilla de 2.200 a 2.500 empleats”. La reestructuració es farà mitjançant baixes voluntàries i prejubilacions, segons el rotatiu. És el resultat de la decisió de tancar 821 sucursals, inclosa en el pla estratègic 2019-2021 anunciat des de Londres el 27 de novembre.

Expansión: “Cilsa invertirà 150 milions fins al 2020 per esgotar tota la seva superfície”. La companyia participada pel Port de Barcelona i Merlin tanca contractes amb vuit empreses, que començaran a operar entre el 2020 i el 2021 i generaran un total de 7.000 llocs de treball.

Ara: “Elena Massot, proposada com a nova presidenta de FemCat”. El patronat votarà el canvi del líder el mes vinent, ja que Pau Relat –que acaba de ser triat president de Fira de Barcelona– arriba al final del seu mandat de tres anys i l’entitat no permet la renovació. Massot és la consellera delegada de la immobiliària Vertix.

El País: “L’empresariat el 2030”, article d’opinió de Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball. Defensa que  cal recuperar la millor tradició del capitalisme de tall industrial, el que assumeix riscos i es compromet a llarg termini. Segons l’autor del text, “la política constitueix a Espanya la primera amenaça al desenvolupament industrial”. I afegeix: “Hem d’aportar una veu clara a favor del diàleg”. 

La Vanguardia: “ZAL Port esgota el seu espai logístic amb 271.000 metres quadrats de noves naus”. La gestora, Cilsa, es garanteix ingressos futurs per contracte de 640 milions.

Més informació

Nou comentari