Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau vol limitar el nombre de creuers que arriben a Barcelona
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol restringir el nombre de creuers que amarren a Barcelona i, en conseqüència, posar límit al nombre de creueristes que desembarquen a la ciutat. “Algunes mesures de regulació i de limitació de creuers s’han de tenir”, ha expressat Colau durant una entrevista al programa Cafè d’Idees, de RTVE.

L’alcaldessa -que ha confirmat que optarà a la reelecció per sumar un tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament a partir del 2023- ha admès que llançava la proposta sense abans haver-la tractat amb l’Estat i amb la Generalitat, que haurien de concedir el vistiplau per tramitar la modificació legal que posi una cotilla al nombre d’embarcacions turístiques que arriben a la capital catalana. En tot cas, Colau ha afirmat que disposa de dades que li semblen “preocupants” i ha demanat encetar un “debat serè” sobre l’activitat creuerista amb les dues administracions superiors.

El Port de Barcelona ha estimat recentment unes projeccions de retorn de creuers i de passatgers que gairebé equipara el nombre d’embarcacions i de visitants amb les mateixes xifres que la capital registrava abans de l’esclat de la pandèmia el 2020. L’autoritat portuària preveu que 800 creuers atraquin al port enguany.

D’aconseguir-ho, la xifra fregaria el mateix nombre de vaixells que van amarrar a Barcelona el 2019, quan van desembarcar 875.514 turistes el 2019, l’any abans que la Covid comencés a propagar-se i anul·lés tot el tràfec de creuers durant 15 mesos, en què cap gran embarcació turística va fer escala a la capital. A mesura que van moderar-se les mesures per frenar els contagis de la Covid i la normalitat prepandèmica s’anava restablint, més de 270 creuers van tornar a Barcelona, una xifra encara llunyana dels rècords previs al daltabaix per la crisi sanitària.

L’exemple de les Balears

Colau ha apuntat que té pendent parlar amb el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, sobre la possibilitat de restringir el nombre de creuers que atraquen a la capital. En tot cas, l’alcaldessa s’ha emparat en el cas de les Illes Balears, on el govern de la socialista Francesca Armengol ha acordat amb l’Ajuntament de Palma reduir a tres el nombre màxim de creuers que poden fer escala a la ciutat.

La mesura presa a Balears és pionera i Palma s’ha convertit en la primera ciutat de l’Estat en què restringeix el nombre de buscs turístics que poden fer estada al seu port. Colau ha aplaudit la decisió de les autoritats balears. En aquest sentit, l’alcaldessa ha equiparat Barcelona i Palma, que ha considerat que són dues ciutats afectades per l’alt nombre de creuers i de creuristes que hi desembarquen.

Per la seva banda, el Port de Barcelona té altes expectatives posades enguany en el creixement de l’activitat creurística i la previsió que més navilieres incorporin la ciutat en les escales dels seus itineraris. L’autoritat portuària destaca que aquest 2022 ha recuperat “la confiança de totes les navilieres” després de l’aturada de la pandèmia, informa l’ACN. Fins i tot n’ha incorporat dues més. Són Virgin Voyages, que s’ha estrenat aquest mes de maig a Barcelona amb 23 escales confirmades, i Ritz-Carlton Yacht Collection, centrada en els viatges de luxe.

Més notícies
Imatge del Port de Barcelona des de Montjuïc / Port de Barcelona
El tràfic del Port de Barcelona augmenta un 9,1% el mes d’abril
Notícia: El tràfic del Port de Barcelona augmenta un 9,1% el mes d’abril
Comparteix
El moviment de contenidors retrocedeix un 3,8% durant els primers quatre mesos, fins als 1,17 milions de TEU
Ada Colau / ACN
L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Notícia: L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Comparteix
ERC, Junts, Ciutadans i Valents s'uneixen per criticar l'anunci de l'alcaldessa
Algunes de les peces exposades a l'exposició d'Star Wars a Barcelona / Telefónica / ACN
‘Star Wars’ desembarca el món dels mestres ‘jedi’ al centre de Barcelona
Notícia: ‘Star Wars’ desembarca el món dels mestres ‘jedi’ al centre de Barcelona
Comparteix
Una exposició amb peces originals de les pel·lícules s'instal·la al Movistar Centre de plaça Catalunya
Comerços al carrer de Portaferrissa
Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços
Notícia: Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços
Comparteix
L'Ajuntament vol incentivar la renovació per evitar pintades i que els carrers es vegin més nets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manuel Solà a maig 20, 2022 | 17:39
    Manuel Solà maig 20, 2022 | 17:39
    Ara, ho diu? TOURIST GO HOME, Barcelona neta de bruticia
  2. Icona del comentari de: Ani a maig 20, 2022 | 17:41
    Ani maig 20, 2022 | 17:41
    Siusplau, sí
  3. Icona del comentari de: Genís a maig 20, 2022 | 19:47
    Genís maig 20, 2022 | 19:47
    Ho diu ara ? El que havia d'haver fet és no deixar-los atracar al port de Barcelona des del principi. Els nostre país com sempre, especialitzat en "recollir" les misèries que no volen i rebutgen en altres indrets amb més sentit comú, més sentit cívic i més civilitzats. Us hem de recordar la història de com va arribar la indústria química a Tarragona als anys 70 ?
  4. Icona del comentari de: Arnau Puig a maig 20, 2022 | 19:51
    Arnau Puig maig 20, 2022 | 19:51
    Quan un problema s'incrusta, és més difícil de solucionar i treure-se'l del damunt, els megacreuers no havien d'haver arribat mai a Barcelona. Ara ja fins i tot els nostres mitjans de comunicació ens informen de forma infantil quants n'han arribat cada "temporada"... i l'augment (?!) respecte a la "temporada" anterior. Fàstic de país. No n'aprendrem mai ?
  5. Icona del comentari de: Anònim a maig 20, 2022 | 21:57
    Anònim maig 20, 2022 | 21:57
    Fins el dia de les eleccions, xerrameca diària de la Colau als medis, propaganda de la Colau a les bústies i enganxada als portals i als contenidors, cartells de propaganda de la Colau a les marquesines dels autobusos, vehicles de la Colau, teòricament de neteja, amb llums estroboscòpiques i foten soroll per tot arreu que rarament veus que netegin res. Mentrestant, cada dia més escocells sense arbres, IBI disparat i impostos en augment camuflats dins la factura de l'aigua
  6. Icona del comentari de: Carles BCN a maig 21, 2022 | 11:38
    Carles BCN maig 21, 2022 | 11:38
    Prou de frikades i ocurrencies made in Kolau. El turisme és dels pocs ingressos que hi ha a BCN, quasi no hi ha indústria. És el què hi ha, però mentalitat Colau i Cupaire només porta decadència i misèria....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa