Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
  • CA

Tots contra Colau. L’oposició s’ha unit per formar una majoria alternativa -a nivell discursiu- contra l’opció que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, opti a un tercer mandat al capdavant del consistori. ERC, el partit de l’oposició, si bé és cert que ha donat suport a la majoria d’iniciatives important que ha desplegat l’executiu de Colau, ha titllat d'”esgotat” el projecte dels comuns. “Això ha fet que aquest sigui un mandat perdut, no s’han atès qüestions quotidianes, com la seguretat, la neteja i el civisme, però tampoc qüestions de fons com és el model turístic”, ha afirmat Elisenda Alamany, portaveu dels republicans. “Entre altres per la formació estranya d’aquest govern, amb dos socis que tenen opinions contràries pel que fa al que és la ciutat avui i cap a on ha d’anar”, ha afegit.

Junts considera la possibilitat d’una tercera legislatura de Colau al mandat de l’Ajuntament com “una pèssima notícia per Barcelona i els barcelonins”. El portaveu del partit, Jordi Martí Galbis, ha qualificat els darrers vuit anys de mandat de Colau com “una llosa i la pitjor herència pel futur govern municipal”. De totes maneres, s’ha mostrat engrescat de redreçar aquesta situació, segons la seva visió, i assegura que “Junts per Catalunya és l’única alternativa real per garantir el canvi urgent i necessari a la capital catalana”.

Des de Ciutadans han qualificat de “problema” aquesta notícia. Luz Guilarte, líder del partit i aspirant a alcaldable per la mateixa formació, que segons els sondejos batalla per existir a Barcelona, opina que la ciutat “necessita un canvi”. “Les de 2023 seran unes eleccions sobre Colau sí o no”, ha afirmat. “I també de Colau amb els seus socis d’ERC i socialistes, aquest tripartit que ha estat còmplice de tota aquesta deixadesa i degradació que ha provocat Colau”, ha afirmat. “Una alcaldessa que està imputada no està a l’altura de representar aquesta ciutat i hauria de dimitir”, ha manifestat.

Sobre aquest darrer afer, la Fiscalia ha demanat a la justícia arxivar la causa contra Colau per suposadament subvencionar a dit entitats afins a la seva ideologia i al seu partit, en detectar “nul·la” responsabilitat en l’alcaldessa i després de titllar l’argumentació de l’acusació d'”exercici d’imaginació que manca de la base més elemental”.

Per la seva banda, el president del grup municipal del PP, Josep Bou, s’ha posicionat a través d’un comunicat enviat als mitjans de comunicació. En to fatalista, ha assegurat que “Barcelona explotarà en qualsevol moment, i serà la pròxima legislatura”. “A les eleccions és imprescindible treure Colau de l’alcaldia”, ha sentenciat. Ha assegurat que els barcelonins estan cansats de Colau i ha dit que ell no descarta que l’alcaldessa es retiri de la cursa electoral a última hora “si totes les enquestes no li donen opció de victòria o de governar”. Així, ha atribuït la decisió de tornar-se a presentar a les eleccions a una falta de lideratges alternatius a BComú i no tant a les ganes de la candidata, a qui veu cansada i sense il·lusió de liderar la ciutat.

Valents insinua que “no ha trobat lloc” a la Moncloa

Valents ha estat qui ha colpejat més dur contra Colau i la seva voluntat de concórrer a les pròximes eleccions municipals de 2023. “Pels barcelonins no és una alegria que Colau es presenti de nou. Si no ha trobat lloc al govern de Pedro Sánchez, no ho hem de pagar els ciutadans de Barcelona”, ha etzibat la líder del partit, Eva Parera, que considera que Barcelona “ha sigut víctima d’un còctel d’independentisme i radicalisme d’esquerres, apòstols del decreixement”.

“Va dir que estaria només dos mandats, però ara incompleix la seva paraula”, ha denunciat Parera, que considera que Colau no és de fiar. Certament, l’alcaldessa va dir que només s’hi volia estar dos mandats al govern municipal, però més tard es va desdir, al·legant que la pandèmia de la covid-19 havia impedit a l’executiu de la capital catalana executar tots els plans previstos. De totes maneres, els estatuts de Barcelona en Comú (BComú), el partit de l’alcaldessa, admeten aquesta possibilitat d’un tercer mandat, de forma “excepcional” i sempre que les bases de la formació ho avalin, com ha estat el cas.

Valents ha coincidit amb ERC en titllar d’acabat el projecte dels comuns. “El projecte d’Ada Colau toca al seu fi i així ha de ser si volem acabar amb la seva política del no a tot: al comerç, als hotels, al turisme, als cotxes, etc.”, ha manifestat Parera. Així mateix, la líder de la formació, que pretén aglutinar tot el moviment constitucionalista, inclosa l’extrema dreta de Vox, per competir l’alcaldia a Colau. Una idea, però, que no veuen amb ulls la resta de partits: PSC, PP, Ciutadans i la mateixa formació ultra.

PSC, tebi però contrari

El PSC, soci de govern de Colau, ha estat el més tebi en posicionar-se al respecte. De moment, cap líder del partit s’ha posicionat públicament a través de les xarxes socials. Ara bé, el compte oficial del partit ha repiulat missatges de membres del partit que han acusat Colau d’incomplir la seva paraula i de fer un mal servei a Barcelona posicionant-se ja com aspirant a alcaldable, si així ho accepta la formació, com tot fa pensar que passarà.

Més notícies
Luz Guilarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona, en una atenció als mitjans de comunicació / Ciutadans
Ciutadans fulmina la Junta directiva del partit a Sarrià per “inacció”
Notícia: Ciutadans fulmina la Junta directiva del partit a Sarrià per “inacció”
Comparteix
El partit taronja explica que dona compliment a una petició dels mateixos afiliats per donar "un nou impuls a l'agrupació"
Ada Colau anuncia la seva candidatura el 2023
Colau: “Serà un honor i una alegria poder optar al tercer mandat”
Notícia: Colau: “Serà un honor i una alegria poder optar al tercer mandat”
Comparteix
La líder de Barcelona en Comú diu que "hi ha centenars de projectes que mereixen ser consolidats a tots els barris"
L'alcaldessa Ada Colau ACN
Ada Colau serà candidata a les eleccions del 2023
Notícia: Ada Colau serà candidata a les eleccions del 2023
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú recull l'aval de les bases per aspirar a un tercer mandat
Nova serigrafia als contenidors grocs de Barcelona / MMP
Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Notícia: Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Comparteix
L'organisme estatal ha enviat queixes per la nova retolació | L'Ajuntament convida a dipositar-hi qualsevol plàstic i metall reciclable

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mentidera és poc a maig 19, 2022 | 14:00
    Mentidera és poc maig 19, 2022 | 14:00
    La colau si, és una mentidera, o més ben dit, una gran mentidera. Ara també és una farsant, una gran farsant. Que l'únic projecte que té, és el d'omplir les seves butxaques
  2. Icona del comentari de: Anna Gonzalez a maig 19, 2022 | 19:34
    Anna Gonzalez maig 19, 2022 | 19:34
    Cal forrar a la trepa Colau fins dalt. Omplir.li les butxaques i bons vestits. Quins ovaris més españols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa