Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona fa espai per concentrar el trànsit de creuers
  • CA

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el trasllat de Terminal Port Nou per alliberar el moll de Barcelona, conegut com a World Trade Center, per a l’ús públic i ciutadà i concentrar les terminals internacionals de creuers, limitades a un màxim de set, al moll Adossat.

La decisió dona compliment al pacte adquirit el 2018 entre el Port de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat el primer organisme, a través d’un comunicat de premsa. D’aquesta forma, es desplaçarà la terminal gestionada per Bergé des del moll Adossat al moll Príncep d’Espanya. Per acabar d’executar l’acció es donen temps: “el trasllat es durà a terme durant aquest any”, indiquen, sense més concreció. “La concentració del trànsit de passatgers al moll Adossat ja estava contemplada a la Delimitació d’Espais i Usos Portuaris (DEUP) del Port de Barcelona”, informen. “L’aprovació, avui, del trasllat de Terminal Port Nou al moll Príncep d’Espanya tanca un procediment iniciat amb la concessionària a la tardor del 2019”, afegeix el Port de Barcelona.

A més d’alliberar el moll de Barcelona, es traslladarà a Adossat la terminal de ferris de Drassanes, utilitzada actualment per Baleària, per dedicar aquest espai a l’ús públic, igualment.

L’Ajuntament demana limitar el nombre de creueristes

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest febrer elaborar un estudi sobre la càrrega de turistes que arriben a la ciutat en un creuer, després que ERC hagi demanat que es limiti el nombre de turistes per aquesta via a 200.000 al mes. Finalment, no es va aprovar el text com els republicans volien, però sí que van arrencar el compromís de l’executiu municipal a estudiar una millora de la regulació d’aquest tipus de turisme a la capital. Al gener els amarradors del Port van convocar diverses jornades de vaga per reclamar millores salarials, més personal i un augment de la seguretat i finalment van arribar a un acord amb l’empresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa