Finalment, no hi ha hagut acord. Aquest dilluns hi haurà vaga d’amarradors al Port de Barcelona, una aturada indefinida afecta 104 empleats, que reclamen equiparació salarial, més personal i millor seguretat, així com el pagament de serveis auxiliars i polivalència. “Després de diverses reunions i arribar a un preacord, aquest no ha estat aprovat per una majoria de l’assemblea celebrada aquest dissabte a la tarda”, ha informat la secció sindical de CGT Mar i Ports.

Es tracta d’una aturada indefinida, que, tal com recorda el sindicat, afecta treballadors que són claus per al subministrament i serveis del Port i de la ciutat de Barcelona.

Els treballadors denuncien que hi ha treballadors amb diferents sous, tot i desenvolupar la mateixa tasca -i d’altres que no són pròpies de les seves funcions-. Això és deu al fet que l‘empresa és de nova creació i és fruit de la fusió entre Mooring i Cemesa, abans competidores, després del vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Hi ha treballadors amb el sou congelat des de fa 10 anys, denuncia el comitè d’empresa que defensa els drets d’aquests empleats.

Els sindicats exigeixen unificar els salaris i que aquests es vegin incrementats un 5,3% per aquest any –en línia amb l’augment de l’IPC- i d’almenys un 4% per al 2023 sobre la base de les taules d’aquest any. Un increment que ha de ser per a tota la plantilla, ja que en el cas dels empleats procedents de Cemesa -una seixantena, aproximadament-, asseguren, tenen el sou congelat des del 2012. En la mateixa línia, demanen actualitzar el conveni col·lectiu del sector, que data dels anys 90.

La protesta compta amb el suport de Coordinadora, constituïda per Coordinadora de Treballadors d’Empreses del Port de Barcelona (CTEPB), formada pels sindicats USTP, OTEP, i Coordinadora d’Autoritats Portuàries (CAP); a més de CCOO i CGT.

Nou comentari

Comparteix