Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC vol limitar els creuers en els mesos més turístics

En les millors èpoques del Port de Barcelona hi ha hagut fins a tres milions de creueristes. Però la pandèmia, amb els ports per a viatgers tancats fins el juny de 2021, van fer caure el tràfic fins als 500.000. Una xifra, però, que supera les minses expectatives que el Port s’havia marcat l’any passat, 200.000.

El debat sobre quin model turístic necessita Barcelona, encara molt lligat a l’arribada de vaixells al port, no està tancat i és lluny de trobar el consens polític i social. En aquest context, el grup municipal d’ERC presentarà al plenari una proposta que vol limitar a la meitat els creueristes a Barcelona: màxim 200.000 mensuals. La intenció, expliquen els republicans, és “replantejar” el model de turisme de la ciutat, que abans de la pandèmia acollia una mitjana de 400.000 creueristes en els mesos de màxima afluència turística.

A banda de la limitació de creueristes, ERC planteja demanar que el Port de Barcelona prioritzi l’accés a la ciutat d’aquelles embarcacions menys contaminants, que no es destini finançament públic a qualsevol recurs o producte turístic ja massificat o vinculat a un dels espais de gran afluència turística o que es garanteixin els drets salarials i laborals dels empleats turístics.

“Estem segurs que Barcelona en Comú es mostrarà partidària de limitar creueristes o protegir drets laborals, encara que el seu soci de govern estigui promovent el contrari”, ha assegurat Coronas.

el 2019, quan només els creuers van portar 3 milions de passatgers a la ciutat. “Estem un 67% per sota del 2019 amb aquests 1,5 milions de passatgers entre ferris i creuers”, va dir el president del Port, Damià Calvet, en el marc de la presentació de resultats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa