Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid

El Port de Barcelona albira recuperar la plena activitat turística aquest curs. L’autoritat portuària ha informat aquest dimecres que calcula que assolirà la xifra de 800 creuers que atracaran a la capital catalana. D’aconseguir-ho, repetiria o, si més no, fregaria el nombre de vaixells que van desembarcar 875.514 turistes el 2019, l’any anterior a la irrupció de la Covid.

A l’igual que el conjunt del turisme a la ciutat, l’activitat creuerista va enfonsar-se amb l’inici de la pandèmia. Segons estadístiques de l’Ajuntament de Barcelona, els creuers que van fer escala a Barcelona van sumar 3,1 milions de passatgers, comptant tant els que van embarcar a la ciutat com els que van desembarcar o es trobaven en trànsit cap a una altra destinació. La xifra de viatgers de l’any anterior a l’esclat de la crisi sanitària és la més alta registrada en l’última dècada.

Daltabaix amb la Covid

El tràfic de passatgers, però, va patir un daltabaix amb la Covid. Respecte l’any anteriors, les arribades i les sortides de creueristes va caure un 93,7% el 2020, quan es van quantificar tan sols 198.842 passatgers en els creuers que van fer aturada a Barcelona, amb només 37.667 persones que van desembarcar a la ciutat.

L’any passat, sense confinaments estrictes i amb la relaxació de les mesures sanitàries per contenir els contagis, l’activitat creuerista va remuntar a la capital catalana, tot i que va continuar encara lluny d’igualar els registres dels anys anteriors a la pandèmia. Més de 270 bucs van arribar a Barcelona el 2021 i el moviment de creueristes al Port de Barcelona va disparar-se un 161,9% en comparació amb el primer any en què la Covid va trastocar-ho tot. Tot i l’intens creixement, el nombre de viatgers va ser de 520.854 persones, una cinquena part que a 2019. A més, van desembarcar 93.636 passatgers, poc més d’una desena part dels creueristes que tenien Barcelona per destinació fa tres anys.

Després d’una paralització total per intentar frenar l’expansió de la Covid, els creuers van tornar a fer escala a Barcelona el 7 de juny de 2021. Aleshores, feia 15 mesos que cap embarcació turística es desplaçava amb visitants a la ciutat.

Escales de dues navilieres més

D’altra banda, el Port de Barcelona destaca que aquest 2022 ha recuperat “la confiança de totes les navilieres” després de l’aturada de la pandèmia, informa l’ACN. Fins i tot n’ha incorporat dues més. Són Virgin Voyages, que s’estrenarà al maig amb 23 escales confirmades, i Ritz-Carlton Yacht Collection, centrada en els viatges de luxe.

A banda de les expectatives de recuperació, el Port de Barcelona ha destacat aquest dimecres que un 58% dels creuers que espera rebre aquest curs tenen menys de 10 anys d’antiguitat. L’autoritat portuària destaca que són embarcacions “més eficients i modernes de la flota mundial actual”. Són “vaixells que incorporen les últimes tecnologies en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental”, ressalta el Port.

Enguany, atracaran als molls del port barceloní una dotzena de vaixells que han començat a navegar aquest mateix any. Entre altres, viatjaran fins a Barcelona el Wonder of the Seas, de Royal Caribbean; el Seabourn Venture de Carnival Cruise Line o els creuers MSC Seascape i MSC World Europa de MSC Cruises.

El Port i la seva comunitat de Creueres està participant aquests dies a Miami a la fira Seatrade Cruise Global 2022, la més important del món de la indústria de creuers. Allà, el Port ha explicat que el 2030 pretén tenir tots electrificats tots els punts d’atracada de creuers, el moll Prat i les terminals de ferris de la dàrsena de Sant Bertran i el moll de Costa. “El pla d’electrificació de molls permetrà a la infraestructura catalana reduir un 38% les tones de diòxid de nitrogen i diòxid de carboni emeses pels vaixells durant la seva estada a port”, destaca l’autoritat portuària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bel a abril 28, 2022 | 20:12
    Bel abril 28, 2022 | 20:12
    Una altra mala notícia. A veure si venen temps millors i n'hi ha de millors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa