Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es llança a recuperar el turisme de negocis
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destinarà tres milions d’euros al Barcelona MICE Destination Support Programme per fidelitzar i captar nous congressos a la ciutat. El programa busca “contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat” i accelerar el “retorn del turisme de negocis”, que té més poder adquisitiu i viatja fora de la temporada alta. Es tracta d’una partida extraordinària per reforçar el lideratge de Barcelona en el sector dels congressos internacionals.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha assegurat que Barcelona acollirà un nombre “rècord” de congressos el 2022 i el 2023. Segons Collboni, hi ha més de 150 esdeveniments confirmats pels pròxims anys i s’està treballant en 90 candidatures més fins al 2027, la majoria relacionades amb la medicina i la ciència (40%) i el sector TIC (15%). I és en aquest últim sector que el govern municipal vol incidir amb el nou fons de tres milions.

El nou programa es gestionarà a través del Barcelona Convention Bureau (BCB) del Consorci de Turisme de Barcelona, que comptarà amb la col·laboració d’altres agents implicats com Fira de Barcelona o Barcelona de Serveis Municipals (B:SM). El BCB és l’organisme encarregat de buscar i negociar l’arribada de nous congressos a la capital catalana, així com de garantir la continuïtat dels que ja se celebren a la ciutat.

Ciutat puntera

Segons la classificació de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA), Barcelona és la quarta del ciutat del món que més congressos organitza –la primera si es té compte les ciutats que no són capital d’estat– i fa dues dècades que es manté en el top5 del rànquing. Abans de l’esclat de la pandèmia, el turisme de congressos tenia un impacte de 1.900 milions d’euros anuals a Barcelona.

El programa del Consorci de Turisme de Barcelona identifica els congressos i esdeveniments que es consideren clau per a l’economia de la ciutat –indústria 4.0, ciències de la vida, logística, economia circular– i estableix els contactes necessaris amb l’organització. Un comitè tècnic s’encarregarà de valorar les diferents propostes i farà el filtre dels nous congressos en funcions de les dimensions i l’impacte econòmic de la cita.

Segons les dades de l’Observatori del Turisme de Barcelona, els turistes que viatgen a Barcelona per motius professionals fan una despesa mitjana de 115 euros diaris, un 50% més que els que venen per oci. Si se sumen les despeses d’allotjament, la diferència creix fins al 65%. Tot i això, el turisme de negocis amb prou feina suposa el 20% del total de viatgers que passen per Barcelona al llarg de l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa