Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Star Wars’ desembarca el món dels mestres ‘jedi’ al centre de Barcelona

Star Wars fa aterrar el món dels mestres jedi al centre de Barcelona. L’univers de les populars pel·lícules de La Guerra de les Galaxies s’instal·la des d’aquest divendres i fins al 18 de juny en una exposició al Movistar Centre de Barcelona. La mostra, dirigida a la multitud de fans de la saga, s’organitza coincidint amb la pròxima estrena a Disney+ de la sèrie Obi-Wan Kenobi, la seqüela que relata la vida del mestre jedi, personatge clau en la formació de l’heroi d’Star Wars, Luke Skywalker.

L’exhibició acull més de 60 peces originals dels films i rèpliques a grandària real i escala de personatges del serial cinematogràfic. “Destaquen les rèpliques a escala real de C3PO i R2D2, Darth Vader, Boba Fett i Han Solo en Carbonita, o la figura a escala real de Salacious Crumb, ja que Tony McVey va ser qui va fer la marioneta original per al rodatge d’El Retorn del Jedi“, ressalta el Movistar Centre de Barcelona.

Les rèpliques i les peces que farceixen l’exposició “han estat fetes a partir dels motlles originals que Lucasfilm Ltd. va començar a recuperar i preservar des de 1979 a partir del rodatge de L’Imperi Contraataca“, explica el centre que Telefónica disposa al número 16 de la plaça de Catalunya. L’accés a la mostra és gratuït i està oberta de dilluns a dissabte de 9.30 a 21.00 hores.

L’exhibició inclou també “una selecció d’articles vintage” cedits per un col·leccionista de productes d’Star Wars, apunta el Movistar Centre de Barcelona. Sobresurt una maqueta del Falcó Mil·lenari, la mítica nau que Han Solo i Chewbacca piloten. “Per tal que puguem fer-nos una idea del seu valor, al novembre de 2021 la casa Hake’s Auctions en va subhastar un de similar i la licitació va superar els 40.000 euros”, comenten els responsables de l’exposició.

Programa per a fans

A més, la mostra al voltant de la nova sèrie sobre Obi-Wan Kenobi s’acompanya d’un programa d’activitats dirigit als incondicionals de Star Wars, que aplega un enorme fenomen fan. Entre altres, el Movistar Centre de Barcelona acollirà una jornada especial per a seguidors el 27 de maig, la data en què s’estrena la sèrie. Telefónica avança que hi haurà “sorpreses” per al públic visitant.

La nova sèrie la protagonitza Ewan McGregor, que ja es va posar en la pell per interpretar la joventut del mestre jedi en les preqüeles que el director i creador de l’univers interplanetari, George Lucas, va rodar a principis del segle XXI. Alec Guiness va encarnar Obi-Wan Kenobi a la primera pel·lícula rodada de La Guerra de la Galaxies, on és el venerable mestre de Luke Skywalker. Ara, Mcregror recupera la trama uns 10 anys després del tràgic final de l’episodi III de la saga, en què Anakin Skywalker cau en el costat fosc i es converteix en Darth Vader.

Alhora, l’exposició que ha obert portes a la plaça Catalunya també s’ofereix una experiència immersiva de realitat augmentada, un test a resoldre sobre una tauleta tàctil sobre la història del mestre jedi Obi-Wan Kenobi i la nova sèrie i un photocall on fotografiar-se amb accessoris com la capa de Jedi o el sabre de llum, dos emblemes ineludibles de Star Wars.

Més notícies
Contaminació a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona

Notícia: El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Comparteix
Una enquesta de GESOP a 800 persones de l'Àrea Metropolitana dibuixa una bona acceptació d'una taxa de 2 euros
L'escultura de Botero vandalitzada

Un grafiter dels EUA vandalitza el ‘Gat’ de Botero

Notícia: Un grafiter dels EUA vandalitza el ‘Gat’ de Botero
Comparteix
El responsable de les pintades ha estat el conegut artista de Filadèlfia Cornbread, pioner dels grafits
Un grafit de Cobi dibuixat per Mariscal, a Ciutat Vella / MMP

Mariscal fa de grafiter: Cobis pintats a parets de Ciutat Vella

Notícia: Mariscal fa de grafiter: Cobis pintats a parets de Ciutat Vella
Comparteix
Javier Mariscal, el creador de la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona '92, ha començat a fer grafitis amb aquesta figura
El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou / ACN

El PP considera un “suïcidi econòmic” instal·lar un peatge a Barcelona

Notícia: El PP considera un “suïcidi econòmic” instal·lar un peatge a Barcelona
Comparteix
Els populars rebutgen la mesura perquè no hi ha una "alternativa real" al transport privat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa