Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços

L’Ajuntament de Barcelona preveu pagar ajuts de fins a 2.000 euros per instal·lar persianes transparents en botigues de la ciutat que deixin veure l’interior dels establiments. Amb aquest incentiu, el consistori vol estimular la renovació de la reixa que cobreix les entrades dels negocis, com les de malla, que permeten veure les botigues per dins.

el consistori ha llançat una subvenció d’un milió d’euros, que s’estima que arribi a uns 500 establiments comercials amb ajudes de fins a 2.000 euros. La voluntat de la iniciativa és millorar els locals comercials perquè resultin més atractius. Alhora, però, també es busca prevenir l’incivisme de les pintades -els models proposats el dificulten-, dotar d’una major vitalitat i sensació de netedat els carrers on es troba el teixit comercial i diferenciar, fora dels horaris comercials, els locals que tenen activitat econòmica dels que no en tenen.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha estat l’encarregat de presentar aquesta iniciativa per millorar el comerç de la ciutat. “Les persianes en reixa sabem que són un cost que molts comerciants no poden assumir en aquests moments i, per això, impulsem aquesta convocatòria d’un milió d’euros”, ha apuntat Collboni des de l’encreuament del Portal de l’Angel amb el carrer dels Arcs. “Les persianes en reixa donen més visibilitat al comerç de proximitat, serveixen per il·luminar el carrer per les nits i, sobretot, eviten el vandalisme i els grafits”, ha assenyalat el primer tinent d’alcaldia.

Una petició reclamada

“Estem convençuts que aquesta iniciativa tindrà molt bona resposta”, ha reflexionat en veu alta Collboni, que ha recordat que aquesta era una petició que havia reclamat durant molt de temps la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta. “I va en la línia d’accelerar al màxim la reactivació econòmica de la ciutat i reforçar el comerç de proximitat al centre de la ciutat, el més castigat per la pandèmia i aturat pràcticament durant dos anys”, ha conclòs el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda.

Així, els establiments i botigues que canviïn les seves persianes opaques per d’altres que permetin veure l’interior de la botiga podran acollir-se a la convocatòria d’ajuts, que s’emmarca en el programa Amunt Persianes. Concretament, els ajuts es podran sol·licitar des del pròxim 17 de maig i fins al 30 de setembre. Poden acollir-se a l’ajut tant els establiments que hagin fet el canvi com els que tinguin previst fer-lo durant tot l’any 2022.

Els destinataris són els titulars d’activitats comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjament turístic en establiments en planta baixa o a peu de carrer. En el cas que la persona sol·licitant no sigui la propietària, aquesta haurà de facilitar document que acrediti l’autorització de la persona propietària.

La substitució de cada persiana se subvencionarà amb un màxim de 2.000 euros i un mateix titular podrà sol·licitar fins a un màxim de tres subvencions per actuacions de canvi de persiana. Els ajuts, que es gestionaran des de Barcelona Activa, s’atorgaran per ordre d’arribada fins a exhaurir el pressupost previst. Les despeses subvencionables són les directament relacionades amb el subministrament, transport i instal·lació de les persianes.

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona també manté oberta una línia de subvencions per a la digitalització del comerç amb un pressupost de 750.000 euros per facilitar l’adaptació del teixit comercial als nous hàbits de consum potenciant-ne la presència activa a Internet.

Balanç de l’obertura dels diumenges

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una valoració positiva de l’estrena del nou horari comercial que permet a les botigues de la zona turística obrir tots els diumenges i festius durant quatre mesos, fins al 15 de setembre. “Hem parlat amb el sector comercial, és molt d’hora per tenir dades, però estem satisfets”, ha dit Collboni.

No obstant, alguns treballadors s’han queixat amb la mesura, que permet obrir diumenges i festius de maig a setembre i que compta amb el vistiplau de sindicats com la UGT i CCOO. Com va informar el TOT Barcelona aquest cap de setmana, ha dut que els empleats d’algunes grans cadenes s’hagin mobilitzat en contra. Han advertit del risc de precaritzar les condicions laborals. També asseguren que no es garanteix a la pràctica que treballar els diumenges i festius sigui voluntari ni que es vagi a contractar més personal per fer front a l’ampliació horària. Alguns treballadors preparen una protesta a escala estatal de cara al 3 de juny.

Més notícies
Un home amb una bossa del Corte Inglés a Plaça Catalunya el primer diumenge d'obertura de comerços grans a Barcelona / Natàlia Segura (ACN)

Primer diumenge de comerços oberts: “Ha de ser fumut” pels treballadors

Notícia: Primer diumenge de comerços oberts: “Ha de ser fumut” pels treballadors
Comparteix
Els turistes gaudeixen d'un dia més per consumir, mentre que els empleats perden un dia que alguns consideren sagrat
Notícia: Primer diumenge de comerços oberts: “Ha de ser fumut” pels treballadors - Mobile
Foto de família a la presentació de la presentació de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat, on hi ha el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, la presidenta Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat, el secretari general del departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos i el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell / Barcelona Comerç

El comerç barceloní demana ser capital europea del comerç de proximitat

Notícia: El comerç barceloní demana ser capital europea del comerç de proximitat
Comparteix
"El pacte és el camí per aconseguir grans fites", ha defensat Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament
Notícia: El comerç barceloní demana ser capital europea del comerç de proximitat - Mobile
Cúpula central del Palauet Albéniz / Foto: Goroka - Barcelona Imatges

FOTOS | Així és el sumptuós Palau Albéniz que hostatja la Casa Reial

Notícia: FOTOS | Així és el sumptuós Palau Albéniz que hostatja la Casa Reial
Comparteix
Cada detall de l’edifici és un vestigi centenari del culte polític als Borbons
Notícia: FOTOS | Així és el sumptuós Palau Albéniz que hostatja la Casa Reial - Mobile
El bloc del número 10 de Francesc Macià, on es troba un dels àtics més cars de Barcelona / Google Street View

Aquest és el preu d’un dels àtics més cars de Barcelona

Notícia: Aquest és el preu d’un dels àtics més cars de Barcelona
Comparteix
El domicili, de gran luxe i de 1.200 metres quadrats, es troba a la plaça de Francesc Macià
Notícia: Aquest és el preu d’un dels àtics més cars de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix