Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El comerç barceloní demana ser capital europea del comerç de proximitat

L’entitat Barcelona Comerç vol que Barcelona sigui la primera capital europea del comerç de proximitat el 2023. Així ho ha defensat Salva Vendrell, president d’aquesta organització, que aquest dijous ha sol·licitat al Parlament Europeu la creació d’aquesta nova iniciativa, anomenada Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat. Vendrell ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

“A Barcelona Comerç ens agrada ser un punt de trobada i avui us presentem una iniciativa que neix amb aquesta voluntat. Un projecte que vol ser una causa comuna de ciutat, país i europea: la capitalitat europea del comerç de proximitat“, ha dit Vendrell, que ha emfatitzat que el projecte pretén fer de la capital catalana un espai de referència a Europa i que serveixi de lloc comú de relació per a la ciutadania, per facilitar la cohesió social entre els veïns i veïnes del territori, a més de preservar la riquesa i diversitat econòmica dels barris de la ciutat.

A l’acte hi han participat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, la presidenta Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat i el secretari general del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos. També hi han participat a la presentació de la candidatura els patrons dels 23 eixos comercials que agrupa Barcelona Comerç, així com representants de Pimec, Barcelona Oberta, Comertia, Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, Associació de Botiguers de Catalunya, Agència Catalana de Consum, entre altres.

“El pacte és el camí per aconseguir grans fites, perquè Barcelona i comerç són indissociables”, ha defensat Collboni, que ha celebrat que el projecte ha rebut el suport de tots els grups polítics presents a l’Ajuntament.

Jornades, exposicions i debats

La iniciativa té per objectiu ser una “eina ferma per impulsar la resiliència i equitat i preservar l’estil de vida de les ciutats, regions i estats membres i contribuir a l’autonomia estratègica europea”, tal com ha explicat Barcelona Comerç, a través d’un comunicat. Per aconseguir el seu propòsit, per endavant hi ha tot un seguit d’actes. “Serà tot un any d’esdeveniments, jornades, exposicions i debats. Activitats que visibilitzaran el potencial de l’economia dels nostres barris, dels milers de petits empresaris que formen els serveis, el comerç i la restauració local”, ha assegurat Vendrell.

“Aquest projecte, la capitalitat europea del comerç de proximitat, és una iniciativa que, per primera vegada, es presenta de baix a dalt; des de la societat a les administracions”, ha posat en valor Josep Xurigué, doctor en ciències polítiques i membre de Barcelona Comerç. “La candidatura de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat – Barcelona 2023 és una declaració d’intencions de com Barcelona es vol presentar al món com a model comercial”, ha dit Albert Castellanos, secretari general d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

“No se m’acut millor capitalitat per a la nostra ciutat”, diu Collboni

“Barcelona ha de ser la millor ciutat per viure-hi i també la millor ciutat per al teixit comercial. És per això que no se m’acut millor capitalitat per a la nostra ciutat”, ha defensat Collboni. D’altra banda, Montserrat, del PP, també ha lloat la ciutat. “El model de ciutat de Barcelona s’ha caracteritzat sempre per la riquesa del comerç de proximitat, un teixit que vertebra els nostres barris i ciutats. Tindreu tot el nostre suport a la candidatura de la capitalitat.

Més notícies
Joves i vianants al Passeig de Gràcia de Barcelona / Jordi Play
Notícia: El moviment veïnal diu ‘no’ a obrir els comerços els diumenges
Comparteix

El moviment veïnal diu ‘no’ a obrir els comerços els diumenges

"La mesura només beneficia el gran comerç" i és "desastrosa" per veïns i treballadors, assegura la FAVB
Notícia: El moviment veïnal diu ‘no’ a obrir els comerços els diumenges - Mobile
Una terrassa al carrer Enric Granados de l'Eixample / Foto: Jordi Play
Notícia: Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample
Comparteix

Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample

Els botiguers treballen també en la creació d'una Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat que s'estreni el 2023 a Barcelona
Notícia: Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample - Mobile
Pàgina web de BcnMarket en el seu estat actual
Notícia: L'”Amazon de Barcelona”, sense servei després d’estrenar-se fa mig any
Comparteix

L'”Amazon de Barcelona”, sense servei després d’estrenar-se fa mig any

"Estem treballant en millorar la pàgina. Properament tornarà a estar disponible", diu el web, inoperatiu
Notícia: L'”Amazon de Barcelona”, sense servei després d’estrenar-se fa mig any - Mobile
Nous horaris comercials: 27 festius oberts a Barcelona ACN
Notícia: Aixecar persianes en diumenge per ser més europeus
Comparteix

Aixecar persianes en diumenge per ser més europeus

El comerç i la restauració celebren l’ampliació d’horaris comercials, que creuen que reforçarà “la marca turística de qualitat internacional per a la ciutat”
Notícia: Aixecar persianes en diumenge per ser més europeus - Mobile

Nou comentari

Comparteix