Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest és el preu d’un dels àtics més cars de Barcelona
  • CA

L’àtic d’una de les promocions més exclusives de Barcelona busca comprador. El bloc d’apartaments del número 10 de la plaça Francesc Macià està considerat un dels més fastuosos de la ciutat i ultima la venda de dos dels últims habitatges disponibles de l’edifici abans de treure al mercat l’àtic de l’immoble, catalugat de superluxe. El preu de sortida per adquirir-lo és a l’abast de poques butxaques: està valorat en 25 milions d’euros, segons ha informat Expansión.

El fons d’inversió Squircle Capital és el propietari de la promoció de Francesc Macià, una de les més cares de la ciutat al costat de les residències de Mandarin Oriental, al passeig de Gràcia. La propietat duu sis anys comercialitzant els habitatges i ultima ara les últimes operacions per traspassar els últims domicilis disponibles. Quedarà, però, donar sortida a l’àtic de l’immoble, la peça més sumptuosa de l’edifici i que encara no s’ha posat a la venda.

El bloc del número 10 de Francesc Macià té set habitatges, a banda de l’àtic. Els domicilis són de grans dimensions, d’uns 600 metres quadrats, disposen de fins a sis places d’aparcament i s’hi afegeixen zones comuns per a la comunitat, com gimnàs, spa i piscina, entre altres serveis. L’àtic és encara de majoris proporcions i fa el doble que la resta d’habitatges, uns 1.200 metres quadrats. Es creu que es vendrà per més de 20.000 euros per metre quadrat. Al sector immobiliari es considera que hi ha pocs habitatges disponibles al mercat europeu en aquests moments que siguin equiparables.

Fins ara, quatre compradors de l’Estat espanyol i un altre estranger han adquirit els cinc pisos que la propietat ha aconseguit transferir. Els dos pisos en què la transacció és a punt de culminar també tenen protagonistes internacionals. S’espera que un comprador de fora també es faci amb la titularitat de l’àtic.

Igual que en promocions immobiliàries més convencionals, el nombre de visites per mostrar els domicilis ha caigut d’una mitjana d’unes 10 per any a dues anuals des que la pandèmia de la Covid-19 va irrompre. El primer pis de l’immoble que es va traspassar es va comprar per un import que equival a 20.000 euros el metre quadrat, uns 12 milions d’euros en total.

És una quantitat que s’allunya per complet del preu mitjà de la ciutat, que es va calcular en 3.932 euros el 2021, segons estadístiques de l’Ajuntament de Barcelona. Després del referèndum de l’1-O, els preus a la promoció es va reduir a 12.000 euros per metre quadrat, en un moment de davallada del mercat de l’habitatge, també el d’alt poder adquisitiu. Es preveu que els dos habitatges en què l’acord s’ultima es venguin ara per 16.000 euros el metre quadrat.

L’arquitecte suís Marc-Joseph Saugey va projectar l’edifici, construït el 1960 i amb una característica cristallera que li fa de façana. Va ser la seu de la companyia d’assegurances Winterthur. Squircle Capital va adquirir l’immoble el 2012, per un preu que mai no s’ha fet públic, i el va recovertir en un bloc d’apartaments de gran luxe, seguint el disseny de l’arquitecte brasiler Marcio Kogan.

A més, qui compri l’àtic de Francesc Macià es farà de ben segur amb un dels habitatges de més alt valor que s’hagin venut mai a l’Estat. Si s’acaba venent pels 25 milions en què es valora, superaria abastament els 14,6 milions en què el 2021 es va traspassar un àtic al carrer Montalbán de Madrid, considerada la transacció més cara d’un apartament de luxe a l’Estat espanyol.

Més notícies
El Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu anuncia amb un cartell que Càritas vol desnonar una parella de 60 anys en situació de vulnerabilitat / Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu
Una parella reclama un pis a l’Ajuntament perquè Càritas els vol desnonar
Notícia: Una parella reclama un pis a l’Ajuntament perquè Càritas els vol desnonar
Comparteix
La Maia i el León Kurdovadze, dues persones vulnerables de 60 anys, volen un sostre on viure abans que els facin fora de la casa on són des de 2015
El macrojudici per corrupció urbanística a Ciutat Vella s'ha celebrat a l'auditori de la Ciutat de la Justícia / Pol Solà (ACN)
La Fiscalia manté les penes de presó a la trama de corrupció a Ciutat Vella
Notícia: La Fiscalia manté les penes de presó a la trama de corrupció a Ciutat Vella
Comparteix
Al març ja els va rebaixar les penes a la majoria d'investigats pel cas dels pisos turístics
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans de comunicació, després d'haver declarat el 4 de març de 2022 davant la justícia per suposadament haver subvencionat amb 80 milions d'euros quatre entitats afins / Laura Fíguls (ACN)
La Fiscalia demana arxivar la querella contra Colau per subvencions a afins
Notícia: La Fiscalia demana arxivar la querella contra Colau per subvencions a afins
Comparteix
El ministeri públic diu que l'alcaldessa té "nul·la" responsabilitat i titlla d'"exercici d'imaginació" la causa
Pokin's va ser la primera cadena d'hamburgueseries que va desembarcar a Barcelona
Torna a Barcelona una hamburgueseria icònica dels anys 80
Notícia: Torna a Barcelona una hamburgueseria icònica dels anys 80
Comparteix
Bunger Brands ha comprat la marca Pokin's després d'estar 32 anys desapareguda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa