Pokin’ns va ser la primera cadena d’hamburgueseries que va desembarcar a Barcelona l’any 1978 i va ser tota una icona durant la dècada dels vuitanta. De fet, va ser el primer restaurant de menjar ràpid de la ciutat i es va convertir en punt de trobada de diverses generacions de barcelonins, però ha estat desapareguda durant 32 anys… Fins ara, que tindrà una segona vida. Amb tot, el seu format no tindrà res a veure amb les taules on van menjar milers d’adolescents i joves entre el 1979 i mitjans dels anys noranta a la plaça Francesc Macià o al carrer Calvet.

Les mítiques hamburgueses pokin’s triomfaven a Barcelona

De qui era Pokin’s i de qui serà ara?

Els propietaris de Pokin’s van ser els creadors de la franquícia Bocatta (1986), que va ser un dels components al costat de Pans&Company o Fresco, del grup The Eat Out Group. Una marca que va ser propietat d’Agroalimen fins que el grup portuguès Ibersol la va comprar el any 2016. La marca ressuscita com a restaurant de repartiment en domicili, sense possibilitat de moment de menjar al local, i amb una futura producció provinent de cuina fantasma. Segons ha informat el portal Huele y Mantel, la companyia Hunger Brands, ha comprat a The Eat Group els drets d’explotació de Pokin’s. De moment, però, no hi ha data concreta per al seu retorn, però tot apunta que la intenció és donar una segona vida a la marca i convertir Barcelona en l’epicentre del retorn. Però segur que no ho farà als preus d’aleshores… Un menú amb beguda, hamburguesa i patates costava 500 pessetes (3 euros). 

El Chelsea, establert al Paral·lel des de 1977, desapareix @Bcnsingular

La Chelsea, una altra hamburgueseria desapareguda

El novembre del 2021 coneixíem la desaparició d’una hamburgueseria molt coneguda a la ciutrat. La Chelsea, fundada l’any 1977, deia adéu. En el seu lloc, Ruar Street Food. El nou local promet “entrepans suculents i sorprenents basant-se en el receptari de street food dels principals focus internacionals del menjar de carrer.

I és que la febre de les cadenes de menjar ràpid fa temps que ha arribat a Barcelona. Tot just fa uns dies coneixíem que la cadena nordamericana Five Guys té un pla d’expansió per obrir a Barcelona entre 5 i 7 locals aquest 2022, i un d’ells obre portes ja a l’avinguda Diagonal.

Més notícies
Hideout té dues hamburgueseries a la ciutat HODEOUT

Les ‘smashburgers’ arriben a Barcelona

Notícia: Les ‘smashburgers’ arriben a Barcelona
Comparteix
Hideout ofereix en dos locals de la ciutat aquestes hamburgueses aixafades amb altres ingredients per potenciar-ne el sabor
Notícia: Les ‘smashburgers’ arriben a Barcelona - Mobile
Una hamburguesa / Joe Burgerchallenge

Les millors hamburgueses de Barcelona, segons un ‘instagrammer’

Notícia: Les millors hamburgueses de Barcelona, segons un ‘instagrammer’
Comparteix
Un perfil amb desenes de milers de seguidors crea el seu particular podi de les hamburgueseries imprescindibles de la ciutat
Notícia: Les millors hamburgueses de Barcelona, segons un ‘instagrammer’ - Mobile
El Chelsea, establert al Paral·lel des de 1977, desapareix @Bcnsingular

Desapareix una de les primeres hamburgueseries de Barcelona

Notícia: Desapareix una de les primeres hamburgueseries de Barcelona
Comparteix
La Chelsea, fundada l'any 1977, desapaeix del Paral·lel, tal com ho explica Marc Piquer a @Bcnsingular
Notícia: Desapareix una de les primeres hamburgueseries de Barcelona - Mobile
La cadena five guys es fixa en Barcelona per créixer el 2022

Una cadena americana d’hamburgueseries aposta fort per Barcelona

Notícia: Una cadena americana d’hamburgueseries aposta fort per Barcelona
Comparteix
Vol obrir 5 locals a Barcelona el 2022 i igualar la presència que la marca ja té a Madrid
Notícia: Una cadena americana d’hamburgueseries aposta fort per Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix