El malestar pel xivarri i per les festes enmig al carrer a hores intempestives a diferents barris de Barcelona ha confluït aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume, davant de l’Ajuntament. Uns 200 veïns i membres de plataformes mobilitzades a una punta i l’altra de la ciutat han protestat aquesta tarda a l’epicentre del poder polític de la ciutat per exigir que es prenguin mesures per desfer les molèsties per soroll i fer respectar el dret al descans perquè el botellot, les terrasses plenes fins a la matinada, el retorn massiu de turisme i la gresca fins a altes hores de la matinada on proliferen els locals d’oci nocturn no segueixin trencant el son al veïnat.

Els manifestants han lluït pancartes amb missatges molt explícits en contra del bullici i els efectes que adverteixen que té sobre la salut. “El soroll mata”, s’ha pogut llegir en una de les pancartes en la concentració que ha aplegat diversos col·lectius farts de molèsties. Alguns regidors del govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau hi han estat presents. Hi ha assistit els comuns Eloi Badia i Pau Gonzàlez i el socialista Joan Ramon Riera.

A la convocatòria han acudit habitants del Raval, del Gòtic, de places de Gràcia i de Sants, del carrer Enric Granados -on la tensió entre els veïns i els hostelers es va originar amb l’ampliació de terrasses autoritzada durant la pandèmia-, el Poble-sec, el triangle lúdic del Poblenou -on els veïns suporten incidents i festes que s’allarguen durant la nit més enllà del cap de setmana-, la Barceloneta, el Clot i el Fòrum -crítics amb l’abundància de festivals multitudinaris de març a novembre-.

Fer complir les normes

Un dels portaveus del col·lectius convocants, Miquel Prat, ha pregat en declaracions a Catalunya Ràdio que “es compleixin les normatives” per apaivagar les incomoditants que han ressorgit coincidint amb el retorn del turisme i la decaiguda dels contagis de Covid. Prat ha instat l’Ajuntament a ser estricte en el compliment de les ordenances pel que fa a la circulació de skates -un altre focus de soroll-, avaluar que no se superen els decibels permesos i controlar que les terrasses no s’excedeixen dels permisos lliurats.

“Són coses que estan desregulades o que estan deixades de la mà de Déu i que generen un soroll extra”, ha expressat Prat. Per la seva banda, l’Ajuntament ha anunciat aquest dijous que és a punt d’acabar la instal·lació de sonòmetres en 11 punts de la ciutat on predominen les molèsties pel xivarri. El consistori té pendent concretar altres mesures que ha suggerit que podria prendre, com reduir els horaris de les terrasses.

Un dels focus de crítiques de les últimes setmanes ha sigut el Fòrum, on veïns del Besòs i el Maresme i Diagonal Mar han qüestionat l’alt volum dels concerts del Primavera Sound. La plataforma Stop Concerts ha presentat aquest dijous una denúncia per contaminació acústica, adreçada contra els regidors del govern Jaume Collboni, Jordi Martí i David Escudé. Alhora, la mateixa entitat reclama al jutjat que dicti com a mesura cautelar las suspensió dels esdeveniments musicals de gran format mentre no es resolgui el procediment judicial que s’enceti.

Més notícies
Durant l'estrena del Primavera Sound es van viure força aglomeracions / ACN

Denúncia contra tres regidors de Colau pel soroll dels concerts al Fòrum

Notícia: Denúncia contra tres regidors de Colau pel soroll dels concerts al Fòrum
Comparteix
Stop Concerts acusa Collboni, Martí i Escudé per contaminació acústica i demana la suspensió cautelar dels festivals
Notícia: Denúncia contra tres regidors de Colau pel soroll dels concerts al Fòrum - Mobile
Espectadors davant d'un escenari del Primavera Sound / David Zorrakino / Europa Press

Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum

Notícia: Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
Comparteix
Les aglomeracions i el soroll del Primavera Sound desborden les queixes més enllà del voltant del recinte
Notícia: Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum - Mobile
Els blocs de formigó han servit per ampliar terrasses durant la pandèmia / Europa Press

El Gremi de Restauració, en contra de retallar horaris per evitar el soroll

Notícia: El Gremi de Restauració, en contra de retallar horaris per evitar el soroll
Comparteix
Pallarols alerta d'una "denegació massiva" de llicències per consolidar les terrasses ampliades
Notícia: El Gremi de Restauració, en contra de retallar horaris per evitar el soroll - Mobile
Diverses agrupacions veïnals s'han mobilitzat per reclamar mesures contra el soroll / Jordi Play

ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona

Notícia: ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona
Comparteix
La intenció és evitar que se superi el límit màxim de soroll en més de tres decibels
Notícia: ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juny 17, 2022 | 02:29
  FRAN BCN juny 17, 2022 | 02:29
  Cada cop hi ha més xusma i garrulos a BCN, d'on vénen?
 2. Icona del comentari de: Ricard a juny 17, 2022 | 08:47
  Ricard juny 17, 2022 | 08:47
  Els ajuntaments, tots, és dediquen a fer ordenances a tort i a dret per després no fer-les respectar. Per exemple al Cap i Casal la llista de incidents acústics és infinita: curses esportives arreu, anarquia a les places, terrasses que són botellots, after hours on hi ha més gent al carrer que a dins, festes majors a deshores, veïns amb gossos bordant a tothora, etc. I l'ajuntament ens obsequia amb "agents cívics". Com si la tranquilitat dels barris depengués d'un acord a dos! Inenarrable...
 3. Icona del comentari de: Teresina a juny 17, 2022 | 10:45
  Teresina juny 17, 2022 | 10:45
  La Av.Riera de Cassoles amb els seus semàfors es un exemple de com tots els motoristes de la ciutat es passen pel forro qualsevol norma anti-soroll de circulació. La G.U. només es nota quan baixen tocant sirenes a tota llufa de tant en tant. Com en qualsevol població subdesenvolupada.
 4. Icona del comentari de: Pilar a juny 17, 2022 | 20:56
  Pilar juny 17, 2022 | 20:56
  A Gracia els veins hem d aguantar un turisme que degrada el barri, no ho volem.

Nou comentari

Comparteix