Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denúncia contra tres regidors de Colau pel soroll dels concerts al Fòrum

La plataforma Stop Concerts ha presentat aquest dijous una denúncia contra tres regidors del govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona, als qui responsabilitza per les molèsties reiterades per soroll a altes hores de la nit per la proliferació de festivals multitudinaris al llarg dels últims anys al Fòrum. Els denunciats són els tinents d’alcalde Jaume Collboni (PSC) i Jordi Martí (Barcelona en Comú) i el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé (PSC). Entre altres mesures, l’entitat demana que els esdeveniments musicals al parc del Fòrum se suspenguin de forma cautelar mentre es dirimeix la causa que pugui obrir-se.

L’entitat acusa els tres regidors de presumptes delictes per contaminació acústica per soroll i vibracions a nuclis habitats. La denúncia s’ha interposat quatre dies després de la finalització del Primavera Sound, que s’ha organitzat de nou enguany amb una edició doble, repartida entre dos caps de setmana després de cancel·lar-se el 2020 i el 2021 pel risc de contagi de Covid. Els concerts massius que han aplegat milers de persones de nou al Fòrum han fet revifar les queixes de veïns dels dos barris que són a tocar del Fòrum, el Besòs i el Maresme i Diagonal Mar.

A banda de la incomoditat per aglomeracions en alguns carrers i al metro a l’hora d’inici dels concerts i a la sortida del recinte, han tornat a aflorar crítiques per l’alt volum de la música, que ha posat difícil al veïnat agafar el son. Les queixes pel soroll s’ha estès a altres poblacions, fins i tot del Maresme.

Petició per cancel·lar espectacles

Stop Concerts sol·licita al jutjat que ordeni de forma provisional la suspensió dels esdeveniments municipals programats al Fòrum mentre no es resolgui el cas de presumpta contaminació acústica denunciat. El Fòrum té previst acollir el festival Off Week aquest pròxim cap de setmana -on s’esperen fins a 15.000 assistents per dia-, el Cruïlla es celebrarà entre el 8 i el 10 de juliol -s’hi compta que atregui fins a 45.000 espectadors diaris- i el festival DGTL es preveu pel 2 i el 3 de setembre -es calcula que pot arrossegar fins a 15.000 persones per jornada-.

La plataforma confia que la petició per desprogramar els festivals musicals de forma cautelar prosperi. En aquest sentit, esmenta la recent decisió d’un jutjat contenciós de Barcelona, que ha dictat que els concerts de la Patum de Berga se suspenguin o s’escurcin fins a la una de la matinada com a molt tard.

Després de registrar la denúncia al jutjat de guàrdia de Barcelona, Stop Concerts ha desgranat els motius pels quals atribueix una presumpta comissió de delictes als tres regidors contra els que adreça la denúncia. Recalca que Collboni presideix l’empresa municipal BSM, “gestora dels espais del Parc del Fòrum”, on es concentren esdeveniments i espectacles de gran format des de març fins a novembre.

Sobre Martí, recorda que és el president de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), “entitat pública encarregada de programar diversos esdeveniments a Barcelona, entre els quals els que afecten al Parc del Fòrum”, destaca Stop Concerts. Per altra banda, explica que també denuncia Escudé per ser el “màxim responsable de l’adjudicació de les autoritzacions per als festivals musicals que se celebren al Parc del Fòrum”.

Stop Concerts ja va anunciar durant el Primavera Sound que ultimava una denúncia que pensava interposar de forma “imminent” al jujtat. La plataforma ha formalitzat ara el pas acudint a la Ciutat de la Justícia. Queda ara per veure si un jutjat l’admet a tràmit i obre diligències sobre els fets.

“Cap resposta”

Stop Concerts justifica que recorre als jutjats “després de no haver obtingut cap resposta a les reiterades queixes” pel soroll que altera el descans dels veïns. Altres cops, les organitzacions veïnals també han protestat pels botellots a pop dels habitatges a altes hores de la matinada després dels concerts i la brutícia en zones habitades pròximes als escenaris del Fòrum.

“Ens hem vist obligats a demanar empara a la Justícia”, indica l’entitat. A més, afirma que les reunions que les entitats veïnals del voltant del Fòrum han mantingut “en múltiples ocasions al llarg dels anys” amb responsables de l’Ajuntament i els promotors dels festivals no han servit per posa fi a les “contínues molèsties per soroll que ocasionen els concerts a l’aire lliure al Parc del Fòrum”.

Més notícies
La botiga Museical Emporium, ara convertida en un estsbliment de canvi de moneda

La terrible transformació de la botiga Musical Emporium de la Rambla

Notícia: La terrible transformació de la botiga Musical Emporium de la Rambla
Comparteix
El local històric ha acabat convertit en un establiment de canvi de moneda per a turistes
Notícia: La terrible transformació de la botiga Musical Emporium de la Rambla - Mobile
Músics al carrer / Antonio Lajusticia Bueno

L’Ajuntament triplica els punts de música al carrer

Notícia: L’Ajuntament triplica els punts de música al carrer
Comparteix
L'objectiu és que hi hagi presència a tots els districtes de la ciutat, passant dels 18 als 50 punts habilitats
Notícia: L’Ajuntament triplica els punts de música al carrer - Mobile
Un moment de l'actuació de James Blunt al festival Jardins de Pedralbes / Guillem Roset (ACN)

El Festival Jardins de Pedralbes esgota entrades pels tres primers concerts

Notícia: El Festival Jardins de Pedralbes esgota entrades pels tres primers concerts
Comparteix
El cantautor britànic James Blunt va donar el tret de sortida a un cicle que enguany s'allargarà fins al 24 de juliol
Notícia: El Festival Jardins de Pedralbes esgota entrades pels tres primers concerts - Mobile
Espectadors davant d'un escenari del Primavera Sound / David Zorrakino / Europa Press

Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum

Notícia: Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
Comparteix
Les aglomeracions i el soroll del Primavera Sound desborden les queixes més enllà del voltant del recinte
Notícia: Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2022 | 15:23
    Ricard juny 16, 2022 | 15:23
    Aquesta és l'única manera que un ajuntament et faci cas.

Nou comentari

Comparteix