Que el comerç històric de la ciutat està en una situació crítica és una evidència. La notícia de tancaments d’establiments emblemàtics és el pa de cada dia, i els que resisteixen, passen penúries. En el cas que us expliquem, de la mítica botiga Musical Emporium de la Rambla 129, és estèticament terrible. On abans s’hi venien instruments de tota mena, ara es canvia moneda. S’ha convertit en una casa de canvi, tot i mantenir la façana.

Patrimoni arquitectònic convertit en casa de canvis

En tot cas, si no recordeu com era el Musical Emporium, el web de la ruta d’establiments emblemàtics del a ciutat té un tour virtual que no us podeu perdre. I és que aquesta botiga forma part del catàleg de patrimoni arquitectònic-històric-artístic i paisatgístic dels establiments emblemàtics de Barcelona que l’Ajuntament va elaborar.

De fet, aquesta botiga centenària va haver de tancar portes pocs dies abans que es fes públic aquest catàlegde protecció. Havia rebut un burofax de la propietat del local comunicant-li que no es renovaria el lloguer. La tercera generació regentant la botiga de música més emblemàtica de la ciutat va haver de vendre a un empresari belga els mobles que els seus predecessors havien comprat a un antiquari dels Encants. Per què va haver de vendre-ho tot? Perquè al contracte de lloguer hi havia una clàusula que l’obligava a deixar buit el local.

Després de 114 anys, l’hivern del 2014 va abaixar la persiana per últim cop. L’únic rastre que en queda és a la façana de l’edifici, on es conserva el sòcol de fusta, l’aparador, una porta de vidre amb la figura d’Euterpe -la musa de la música- i dues petites marquesines amb el nom de l’establiment. En el seu lloc, el símbol dels diners… I cues de turistes que arriben a la ciutat procedents d’un país no comunitari que necessitedn disposar d’euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xavier a maig 29, 2022 | 13:52
    Xavier maig 29, 2022 | 13:52
    Un nuevo negocio sin sentido y sin el respeto que deberían tener Las Ramblas por sus locales emblemáticos. Lamentable que los propietarios se apunten a negocios miserables por dinero …

Nou comentari

Comparteix