Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
  • CA

El retorn amb pretensions majúscules del Primavera Sound torna a posar a prova la paciència del veïnat de l’entorn del Fòrum, ja molt fràgil després d’anys concentrant festivals al recinte, on les actuacions fins a la matinada tornen ara a encadenar-se després d’una certa treva a causa de la pandèmia. Veïns consultats pel TOT Barcelona asseguren que el soroll que fluïa des del recinte fins als habitatges dels barris de Diagonal Mar i Besòs Maresme ha estat intens aquesta passada matinada, més encara que en la jornada inaugural, quan les queixes ja van tornar a despuntar. En paral·lel, la plataforma Stop Concerts anuncia que accelera la demanda que està preparant contra la proliferació de grans esdeveniments al Fòrum.

Mentre el malestar emergeix una vegada més pels espectacles massius que s’apilen al recinte enganxat al mar, l’entitat sorgida de la inquietud de diversos col·lectius de veïns anticipa que té decidit presentar una demanda al jutjat. Confia en formular-la aviat i no descarta interposar-la abans que el Primavera Sound abaixi el teló el cap de setmana que ve, quan es preveu la segona tanda de concerts de l’edició doble que el festival programa enguany per compensar dos anys d’absència.

“Molt probablement serà una demanda també contra altres esdeveniments”, apunta el president d’Stop Concerts, Enric Navarro, que comenta que l’organització està acabant de donar forma al contingut de l’escrit que adreçarà al jutjat. L’objectiu de l’entitat és aconseguir que un jutge ordeni reduir el nombre d’espectacles de gran format que es van succeint de març a novembre al Fòrum i que contribueixi a posar límit a les incomoditats que el veïnat manifesta.

“S’ha excedit totalment”

Encara que la irritació no és en exclusiva amb el Primavera Sound, part del veïnat hi personifica les seves queixes pel fet de ser el que atreu més públic, unes 80.000 persones d’aforament màxim en cadascuna de les set jornades programades segons les previsions de l’empresa municipal BSM. “El problema no és només el Primavera Sound, tot i que el festival s’ha excedit totalment aquest divendres a la nit i el soroll dels assaigs d’aquest dissabte és brutal. Pensem que els organitzadors ja han decidit fotre el camp el 2023 i ja per ells és terra cremada. Si no, no s’entén que estiguin posant el volum de la música d’aquesta manera“, sosté.

“Avui a les sis del matí encara suportàvem concerts. Ens ha sorprès moltíssim”, expliquen al Moviment Diagonal Mar. L’associació veïnal dona fe de “la multitud de gent” que, just a aquella hora gairebé a trenc d’alba, abandonava el recinte dels concerts. “La cua al metro era increïble. A les vuit de la tarda, era un riu de gent entrant al Fòrum. Eren masses de gent. Aquesta matinada, no hi havia prou taxis per tots els grupets de persones que n’esperaven un. Al voltant del carrer Taulat podien ser mil persones”, descriuen.

Alhora, el Moviment Diagonal Mar troba una insolència que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acudís al recinte del Primavera Sound aquest passat dijous. “No és de rebut que hi vagi quan els veïns no volem aquest tipus de concerts a aquelles hores i amb tanta gent. Hauria de tenir més empatia. Diu que fer el festival a la vora del mar és el millor lloc possible, però és el pitjor, perquè el soroll rebota al mar i, amb el vent, arriba fins a les cases. No és un lloc addient. A Madrid ho faran en un descampat l’any que ve i aquí ho hem d’aguantar”, recriminen.

Molèsties fins al Maresme

A diferència d’altres anys, els botellots no abuden tant a la sortida del Fòrum. Aquest cop, les protestes dels veïns gairebé no fan al·lusió als espectadors sinó que, en essència, se centren en l’organització del festival i en l’estrepit que els equips de so del Primavera Sound fan escampar molt més enllà dels límits del recinte. “Tinc coneguts a Premià de Dalt i fins allà ha arribat el soroll. Fins i tot, la policia local d’allà ha rebut 15 denúncies de gent que pensava que era per soroll que es feia allà i era perquè el vent el feia arribar des del Fòrum”, assegura Navarro.

A banda del bullici, Navarro afegeix que també empipa l’allau de gent amunt i avall que es desplaça cap al recinte del multitudinari cicle de música. En especial, enutgen les aglomeracions davant de la boca de metro.

Veïns de Badalona i de Tiana també han deixat palesa les seves queixes a les xarxes socials per la remor que afirmen que han sentit aquesta passada nit i que han atribuït als concerts que es celebren al Fòrum. “Si la música del Primavera Sound s’escolta a nou quilòmetres de distància, com deu ser estar davant de l’escenari”, s’ha preguntat una veïna de Badalona en un comentari a Twitter.

Més notícies
El regidor de Presidència, Jordi Martí, en una imatge d'arxiu / ACN
Martí ignora què vol el Primavera Sound per quedar-se a Barcelona
Notícia: Martí ignora què vol el Primavera Sound per quedar-se a Barcelona
Comparteix
El tinent d'alcalde diu que "no s'acaba d'entendre quin és el problema" entre l'Ajuntament i els organitzadors
Els blocs de formigó han servit per ampliar terrasses durant la pandèmia / Europa Press
El Gremi de Restauració, en contra de retallar horaris per evitar el soroll
Notícia: El Gremi de Restauració, en contra de retallar horaris per evitar el soroll
Comparteix
Pallarols alerta d'una "denegació massiva" de llicències per consolidar les terrasses ampliades
Cua d'entrada en la primera jornada del Primavera Sound de 2022 / Violeta Gumà / ACN
La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Notícia: La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Comparteix
Stop Concerts recull el malestar veïnal pel retorn del festival i tem que reapareguin les molèsties per soroll i botellots
Una de les terrasses ampliades amb motiu de la pandèmia en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Set carrers de l’Eixample hauran de treure les terrasses ampliades
Notícia: Set carrers de l’Eixample hauran de treure les terrasses ampliades
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona justifica la decisió en l'especial saturació de les zones afectades

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 04, 2022 | 20:19
    Ricard juny 04, 2022 | 20:19
    Totes les majories polítiques han convertit Barcelona en un campi qui pugui: concerts, curses atlètiques, festes majors, etc. Tot prima el merder que perjudica flagrantment la pau ciutadana impunement.
  2. Icona del comentari de: Concerts per sords a juny 08, 2022 | 23:24
    Concerts per sords juny 08, 2022 | 23:24
    Els tècnics de so d'aquest país necessiten incrementar la seva autoestima pujant d'una forma desorbitada el nivell de so. En realitat es tracta d'uns professionals incompetents que es carreguen el treball dels músics. Molts dels concerts tenen una qualitat i un volum de so insuportable.
  3. Icona del comentari de: Català a juny 17, 2022 | 06:12
    Català juny 17, 2022 | 06:12
    Doncs potser us sorprendrà, però hi ha força gent que pensa que, si la música no eixorda no és bona. Jo he deixat d'assistir a concerts per aquest motiu. I conec un excel·lent músic professional, que ha abndonat la professió per aquest motiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa