L’Ajuntament de Barcelona no permetrà la consolidació de les terrasses ampliades amb motiu de la pandèmia en set carrers de l’Eixample. Així ho ha anunciat en roda de premsa aquest divendres el regidor del districte, Pau González, que ha apuntat que la decisió de no renovar la llicència als establiments afectats respon a l‘especial “saturació” de les zones on estan ubicats.

Segons ha explicat el consistori barceloní, la mesura afectarà les terrasses extraordinàries que actualment ocupen els carrers del Parlament, Muntaner, la Rambla de Catalunya, el passeig Sant Joan, l’avinguda Gaudí i la confluència entre Enric Granados i Aribau. En concret, el govern municipal va atorgar durant la pandèmia del coronavirus 170 llicències en aquests punts ara delimitats. Del total de permisos concedits, almenys 144 establiments haurien demanat ampliar aquesta llicència extraordinària de terrassa, una sol·licitud que els hi serà finalment denegada.

González ha remarcat que la decisió de no renovar les llicències en aquests set carrers de l’Eixample respon a la voluntat de garantir l’equilibri d’usos entre les activitats de restauració i les necessitats de la població resident en aquest districte, que concentra el 30% de la restauració de la capital catalana. En aquest sentit, els tècnics municipals han tingut en compte diversos paràmetres per identificar aquestes zones d’especial saturació com la densitat d’usos de restauració a l’Eixample, l’espai que ocupen aquestes terrasses respecte a la superfície de la vorera o les queixes dels veïns per soroll o molèsties.

La previsió és poder tenir enllestida la retirada d’aquestes terrasses ampliades abans d’arrencar el nou any com a molt tard, tal com també es vol fer amb els polèmics blocs new jersey, que seran substituïts per nous mòduls.

Front contra el soroll nocturn

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona està treballant per instal·lar sonòmetres per controlar el nivell soroll nocturn que alteren el descans del veïnat en 11 punts específics de la ciutat. A instàncies d’una proposició del grup municipal d’ERC, l’executiu es va comprometre el passat maig a col·locar els dispositius de registre de decibels a llocs on predominen les terrasses, els establiments d’hostaleria i els locals de festa. En concret, les zones escollides són el carrer d’Enric Granados, la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer d’Almirall Churruca, la Rambla del Poblenou, el carrer Rogent, el carrer de l’Allada Vermell, el carrer Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, l’anomenat Triangle Lúdic del Poblenou i algunes places de la Vila de Gràcia.

Esquerra Republicana s’ha mostrat crític amb la regulació que el govern municipal ha anunciat aquest divendres. El portaveu de la formació a l’Ajuntament, Jordi Coronas, l’ha titllat de “fracàs estrepitós” i ha retrat al bipartit que Ada Colau encapçala ho vengui com “un èxit”. “No consoliden terrasses en set carrers d’un Eixample que en té uns 70. La resta sí? On ha quedat aquell consens del 2018? La Barcelona de barra lliure no és viable”, ha escrit Coronas en un apunt a Twitter.

Més notícies
Plaques solars al terrat d'un edifici / Ajuntament de Barcelona

L’skyline barceloní, un escull per a la instal·lació de plaques solars

Notícia: L’skyline barceloní, un escull per a la instal·lació de plaques solars
Comparteix
Les normatives vigents compliquen que més famílies i comunitats de veïns apostin per un canvi de model energètic
Notícia: L’skyline barceloní, un escull per a la instal·lació de plaques solars - Mobile
L'alcaldessa Ada Colau visita el recinte del Fòrum en la primera jornada del Primavera Sound / ACN

Colau sobre el Primavera Sound: “Barcelona no es pot comparar amb cap altra”

Notícia: Colau sobre el Primavera Sound: “Barcelona no es pot comparar amb cap altra”
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona referma l'aposta per mantenir el festival a la capital catalana
Notícia: Colau sobre el Primavera Sound: “Barcelona no es pot comparar amb cap altra” - Mobile
Una infermera vacuna una dona gran que viu en una residència de Barcelona / Mariona Gil

Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona

Notícia: Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona
Comparteix
El fill ha quedat detingut per un presumpte delicte de detenció il·legal
Notícia: Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona - Mobile
Un grup de turistes al centre de la ciutat / JORDI PLAY

ENQUESTA | Marxes fora de Barcelona aquest pont?

Notícia: ENQUESTA | Marxes fora de Barcelona aquest pont?
Comparteix
Aquests divendres no hi ha escola i dilluns és Segona Pàsqua i festiu a tot Catalunya
Notícia: ENQUESTA | Marxes fora de Barcelona aquest pont? - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Esteve a juny 06, 2022 | 09:03
    Esteve juny 06, 2022 | 09:03
    No existeix la confluencia Aribau amb Enric Granados. Son carrers paral·lels.

Nou comentari

Comparteix