Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aprova instal·lar sonòmetres a 11 zones on abunda l’oci nocturn

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta per instal·lar sonòmetres per controlar el nivell soroll nocturn que alteren el descans del veïnat en 11 punts de la ciutat. A instàncies d’una proposició d’ERC, el Consistori es compromet a col·locar els dispositius de registre de decibels a llocs on predominen les terrasses, els establiments d’hosteleria i els locals de festa. Les zones escollides són el carrer d’Enric Granados, la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer d’Almirall Churruca, la Rambla del Poblenou, el carrer Rogent, el carrer de l’Allada Vermell, el carrer Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, l’anomenat Triangle Lúdic del Poblenou i algunes places de la Vila de Gràcia.

La mesura ha rebut els vots favorables de les dues forces de govern (Barcelona en Comú i PSC), del grup proposant (ERC) i també de Junts. PP i Valents s’hi han abstingut, mentre que Ciutadans hi ha votat en contra, perquè considera que la proposta criminalitza l’oci nocturn.

El líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha advertit que “és inadmissible” que hi hagi veïns de diferents barris de Barcelona que “no poden dormir nit rere nit”. “Calen mesures amb urgència. Viure a Barcelona ha de significar poder descansar i exercir la ciutadania les 24 hores”, ha defensat Maragall. El republicà ha negat que els estudis sonomètrics al voltant de zones on abunda l’oferta d’establiments d’oci nocturn suposi un atac els negocis d’hosteleria i de sales de festa, “però cal regulació i respecte al descans dels veïns”, ha contraposat.

Vulneració “continuada”

El regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, ha coincidit amb Maragall, alhora que ha subratllat que el pla contra la contaminació acústica que l’Ajuntament ha implatat fins a 2030 ja preveu exàmens sonomètrics. Badia ha assenyalat que els locals d’oci nocturn tenen “responsabilitat” per garantir el descans veïnal. En aquest sentit, el membre del govern municipal ha subratllat que no tota la festa nocturna que impedeix dormir és provocat per gent que beu i fa cridòria al carrer.

“Quin botellot hi ha a Enric Granados, a la plaça George Orwell, a Joaquim Costa, a la Rambla el Poblenou, a Nou de la Rambla o a la plaça Osca? Aaquestes no són les zones de botellot”, ha subratllat Badia, que ha afirmat que hi ha “llocs de la ciutat on hi ha una vulneració flagrant dels descans dels veïns”. “No demonitzem ningú, estem sent quirúrgics. Hi ha zones de la ciutat on es vulnera de forma continuada el descans i la salut dels veïns”, ha advertit Badia.

Alhora, tant Maragall com Badia han retret a Ciutadans que votessin en contra. El regidor dels comuns s’ha declarat “estupefacte” i ha opinat que els liberals es contradeien amb una mesura similar debatuda en comissió setmanes enrere, en què la formació taronja va votar a favor de combatre el soroll nocturn. El regidor de Cs, Paco Sierra, ha adduït que la seva formació defensa el descans dels veïns, però ha jutjat que la proposta carrega contra l’oci nocturn. Així mateix, Sierra ha recriminat els botellots de Gràcia a Badia, que és el regidor del districte. “Hi ha complicitat amb el top llauna i els botellots. Això sí que altera el descans dels veïns”, ha reblat el membre de Cs.

Triangle lúdic

Després d’oposar-se al pla d’instal·lació de sonòmetres traçat per ERC, Cs ha presentat la seva pròpia proposta sobre l’incivisme nocturn, centrat en el Triangle Lúdic de Poblenou. La presidenta dels liberals, Mari Luz Guilarte, ha reclamat més presència de la Guàrdia Urbana en els voltants dels carrers on s’acumulen discoteques i on s’acostuma a aplegar públic a allargar la festa al carrer i que s’imposin les ordenances municipals per impedir el botellot a la zona, on s’ha fet palesa la indignació veïnal per les molèsties habituals. La suggerència de Ciutadans s’ha aprovat per unanimitat.

Seguint el fil del debat anterior, Guilarte ha brandat que “els locals són una part de la solució” i ha recalcat que són “un espai d’oci controlat”. La dirigent de Cs ha carregat en el govern municipal la culpa de la cridòria i els aldarulls nocturns que desvetllen el veïnat. “És la seva responsabilitat total i absoluta”, ha acusat.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha replicat que s’apliquen “mesures preventives i correctores” per intentar pal·liar les incomoditats que els residents suporten. Batlle ha enumerat que “s’ha intesificiat el patrullatge prevetiu d’agents uniformats”, ha recalcat que “s’intervé tots els dies de la setmana en franja de tarda i de nit” i amb reforç en “hores de major afluència i nit amb equip de control d’espais que adverteix i denuncia incompliments d’ordenances”.

El regidor ha afegit que es publicarà un pla d’acció a finals de juny per intentar mitigar els perjudicis al Triangle Lúdic, en què es preveu que es concretin altres mesures que es debaten amb la taula ciutadana formada amb veïns i organitzacions del Poblenou. Guilarte ha contestat que es tramitin les sancions per fer complir les ordenances.

Més notícies
El ple de l'Ajuntament de Barcelona / Europa Press

Crida a la Generalitat per facilitar les consultes ciutadanes a Barcelona

Notícia: Crida a la Generalitat per facilitar les consultes ciutadanes a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament aprova el nou reglament de participació ciutadana però prega al Govern que canviï la llei per rebaixar les signatures necessàries per organitzar votacions
Notícia: Crida a la Generalitat per facilitar les consultes ciutadanes a Barcelona - Mobile

Teatre Grec de Barcelona: particularitats de l’escenari estrella de l’estiu

Notícia: Teatre Grec de Barcelona: particularitats de l’escenari estrella de l’estiu
Comparteix
Aquest estiu, un bon grapat de propostes singulars i úniques a l’epicentre del Grec Festival de Montjuïc
Notícia: Teatre Grec de Barcelona: particularitats de l’escenari estrella de l’estiu - Mobile
Protesta de veïns de Ciutat Vella demanant que s'acabin els sorolls i reivindicant el dret al descans / ACN

ENQUESTA | Barcelona és massa tolerant amb el soroll?

Notícia: ENQUESTA | Barcelona és massa tolerant amb el soroll?
Comparteix
Barcelona té pendent d'aprovar un mapa amb onze punts confilictius i aplicar mesures de control en aquestes zones
Notícia: ENQUESTA | Barcelona és massa tolerant amb el soroll? - Mobile
Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament

Crítiques veïnals al projecte anunciat pel passeig marítim de la Mar Bella

Notícia: Crítiques veïnals al projecte anunciat pel passeig marítim de la Mar Bella
Comparteix
La incògnita sobre què se'n farà de la plataforma per al fallit zoo marí inquieta els barris propers
Notícia: Crítiques veïnals al projecte anunciat pel passeig marítim de la Mar Bella - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 27, 2022 | 13:06
  Ricard maig 27, 2022 | 13:06
  Els de Ciudadanus són els que són de farra, i per tant no volen que els gravin.
 2. Icona del comentari de: Valentí Gràcia a maig 27, 2022 | 13:44
  Valentí Gràcia maig 27, 2022 | 13:44
  El problema no són els cotxes, és la gent, parlen amb veu alta de matinada sense importar-los si hi ha persones que dormen. Al meu barri ho.arreglo llençant aigua per la finestra cap al carrer, una bona mullada i que vagin a emprenyar al.seu barri...
  • Icona del comentari de: Ricard a maig 27, 2022 | 17:18
   Ricard maig 27, 2022 | 17:18
   Doncs l'alcaldessa es dedica a fer la vida impossible als cotxes, i en canvi dedica una milionada a tenir obert el metro tota la nit perquè tota aquesta "educada" patoleia vagi de local en local cridant a cor que vols tota la nit, i fins i tot al matí de l'endemà, deixant llaunes i gots tirats arreu. Però això ha passat amb tots els batlles. No ve de nou. La diferència és que els demés eren igual de deixats, però almenys no deien que la culpa de tot el soroll de la ciutat era dels cotxes. Suposo que la majoria de trinxeraires barcelonins la deuen votar.

Nou comentari

Comparteix