Més de 210.000 veïns de diverses zones de la ciutat pateixen molèsties causades pel soroll. D’aquests, 60.000 pateixen “un trastorn greu de la son” per culpa del trànsit i 30 moren cada any a la ciutat, segons el consistori estima En algunes zones, com el Poblenou, les queixes veïnals pel soroll dels botellots són una constant. Però no només és el xivarri de la festa, també les obres, el trànsit intens o els festivals de música. De fet, el consistori té detectats els onze punts amb més soroll de Barcelona, una llista que s’ha d’aprovar i que està en el focus del debat sobre aquesta qüestió que tant perjudica molts veïns de la ciutat.

El soroll, un gran impacte en la salut

De fet, el consistori apunta que el soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la qualitat de l’aire. En aquest sentit, ERC presentarà al pròxim ple municipal una proposta accelerar la implantació de sonòmetres per tal d’aconseguir que, en el termini màxim d’un mes després de la seva instal·lació, s’acordin mesures per establir un “marc regulador” que permeti garantir el descans dels veïns afectats.

En tot cas, s’analitzarà si se superen en almenys 3 decibels els límits permesos de soroll. Després, seran els districtes els que hauran d’elaborar plans de reducció de la contaminació acústica concrets per a cada punt de soroll.

Poll Maker

Barris massa sorollosos

Les dades de l’enquesta de salut de Barcelona assenyalen que la meitat dels ciutadans creuen que al seu barri hi ha massa soroll i el 18 % asseguren que tenen molèsties nocturnes.  Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i l’Eixample, els barris més sorollosos segons la percepció dels veïns i veïnes. I un dels punts calents és el tiangle golfo. El carrer Pere IV, al barri del Poblenou, s’ha convertit en un infern per a molts veïns. S’hi concentren discoteques i bars de copes i s’acumulen les queixes del veïnat pels crits, el soroll i la brutícia que s’acumula de resultes de les festes fins a altes hores de la matinada.

Més notícies
Diverses agrupacions veïnals s'han mobilitzat per reclamar mesures contra el soroll / Jordi Play

ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona

Notícia: ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona
Comparteix
La intenció és evitar que se superi el límit màxim de soroll en més de tres decibels
Notícia: ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix